Svet 0

09.08.2024.

7:35

Putin doneo odluku: Počinje 1. novembra

Ruski predsednik Vladimir Putin potpisao je zakon o legalizaciji aktivnosti rudarenja kriptovaluta u Rusiji od 1. novembra 2024. godine, objavio je danas ruski portal za zvanično objavljivanje propisa.

Izvor: Tanjug

Putin doneo odluku: Počinje 1. novembra
Tanjug/Sergei Guneyev, Sputnik, Kremlin Pool Photo via AP, File

Podeli:

Zakon definiše pojmove kao što su rudarstvo, rudarski bazen i operater rudarske infrastrukture, preneo je Interfaks.

Ruska agencija navodi da je predloženo da se rudarenje digitalne valute shvati kao aktivnost sprovođenja matematičkih proračuna kroz rad tehničkih sredstava za unos u informacioni sistem.

Uslove za aktivnosti fizičkih i pravnih lica koja se bave rudarenjem digitalne valute utvrdiće Vlada Ruske Federacije u dogovoru sa Centralnom bankom.

Vlada će moći da zabrani rudarenje digitalne valute u određenim regionima Rusije.

Pravnim licima i pojedinačnim preduzetnicima zabranjeno je kombinovanje rudarenja digitalne valute s poslovima prenosa električne energije, poslovima operativne dispečerske kontrole u ​​elektroprivredi, poslovima proizvodnje ili kupovine i prodaje električne energije, napominje Interfaks.

Podeli:

0 Komentari

Možda vas zanima

Region

Iz prodaje se povlači pašteta

Agencija za kontrolu hrane BiH potvrdila je danas da se iz prodaje povlači "Argeta kokošija pašteta" čiji rok trajanja ističe 10. septembra 2027. godine, zbog moguće nadutosti ambalaže.

17:01

22.10.2024.

1 d

Svet

Okreću leđa Rusiji: "Amerika nas je upozorila"

Nakon upozorenja iz SAD Turska je proteklih nedelja radila na prilagođavanju svog carinskog sistema kako bi blokirala izvoz nekoliko desetina kategorija robe američkog porekla u Rusiju, potvrdila su tri neimenovana izvora sa direktnim saznanjima o ovom pitanju

22:04

22.10.2024.

1 d

Podeli: