Svet 27

08.08.2024.

14:15

Zelenski, tako to ide? Nekome front, a nekome...

Engleski muzičar Sting prodao luksuzno vinsko imanje Tenuta il Palagio u Toskani porodici Volodimira Zelenskog za 75 miliona evra, piše portal "Databejs Italija" uz fotografije dokumenata iz katastra.

Izvor: rt.rs

Zelenski, tako to ide? Nekome front, a nekome...
Profimedia

Podeli:

Sting i njegova supruga su još 1997. godine kupili trošnu vilu iz 16. veka, nakon čega su je obnovili, kao i celo imanje.

Prema zvaničnim dokumentima iz italijanskog katastra, u junu 2024. Gordon Samner je prodao svoje imanje u Toskani. Novi vlasnik Tenuta il Palagio je italijanska kompanija 'San Tomaso SRL'", navedeno je u članku, a potom precizirano da je ova firma registrovana u Italiji, ali da su njeni vlasnici "državljani Ukrajine Volodimir Zelenski i njegova supruga Elena Zelenska".

Portal dodaje da se kompanija "San Tomaso SRL" nalazi na spisku imovine Volodimira Zelenskog, a u medijima je povezana s njim 2019. godine, kada je bio kandidat za predsednika Ukrajine, a nije prijavio da poseduje vilu u italijanskom mestu Forte dei Marmi na obali Ligurijskog mora.

Početkom juna kiparske vlasti su saopštile da proveravaju informacije da Zelenski poseduje hotel na severnom delu ostrva – na teritoriji samoproglašene Turske Republike Severni Kipar.

O tome da je Zelenski kupio hotel u lučkom gradu Kerineja prvobitno je pisao turski portal "Oda TV" –  zgrada pripada kompaniji registrovanoj u Belizeu "Film heritidž", koja je pak u vlasništvu Zelenskog.

Ove informacije nalaze se i u tzv. Pandorinim papirima, dokumentima koje je prikupio Međunarodni konzorcijum istraživačkih novinara (ICIJ) u kojima su otkrivena skrivena bogatstva, izbegavanje plaćanja poreza, ali i pranje novca, što se pripisuje mnogim moćnim i bogatim ljudima na svetu.

Inače, na turskom portalu članak o hotelu Zelenskog objavljen je 1. juna, ali već od 4. juna stranica više nije bila dostupna.

Podeli:

27 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Doneta odluka: Zabrana izdavanja "stanova na dan"

Vlasti španskog grada Malage zabraniće nova kratkoročna turistička iznajmljivanja u 43 gradska naselja, kako bi odgovorile na revolt stanovnika da im turizam, koji je u porastu, podiže cene na tržištu nekretnina.

9:19

25.10.2024.

1 d

Svet

Kupuju 600 krstarećih raketa "taurus"

Nemački ministar odbrane Boris Pistorijus namerava da kupi još 600 krstarećih raketa "taurus", u vezi sa čestim zahtevima Ukrajine da joj se dostave rakete dugog dometa, ali još nije obezbedio finansijska sredstva za to.

18:39

25.10.2024.

23 h

Srbija

Objavljena prosečna plata u Srbiji

Prosečna avgustovska bruto zarada iznosila je 133.591 dinar, dok je prosečna neto zarada, bez poreza i doprinosa iznosila 96.649 dinara, objavio je danas Republički zavod za statistiku (RZS).

12:59

25.10.2024.

1 d

Podeli: