Svet 29

05.08.2024.

10:32

To je to: Okreću leđa Rusiji

Hugo Boss prodao je svoj ruski posao veleprodajnom partneru Stockmanu za neobjavljenu naknadu, saopštila je nemačka modna kuća, pridružujući se redovima zapadnih brendova koji napuštaju rusko tržište zbog rata u Ukrajini.

Izvor: SEEbiz

To je to: Okreću leđa Rusiji
EPA-EFE/YURI KOCHETKOV

Podeli:

Nemačka modna kompanija obustavila je svoje maloprodajno poslovanje u Rusiji ubrzo nakon što je počeo sukob u Ukrajini u februaru 2022. Takođe je pauzirala svoje aktivnosti e-trgovine na ruskom tržištu i prestala da se oglašava.

"Možemo potvrditi da je naša ruska podružnica prodata Stockmann JSC – kompaniji koja pripada jednom od dugogodišnjih veleprodajnih partnera Hugo Bosa u zemlji", saopštili su iz Hugo Bosa.

Nijedna strana nije otkrila finansijske uslove dogovora, ali Rusija zahteva da strane kompanije prodaju imovinu uz popust od najmanje 50%. Stockmann nije odmah odgovorio na zahtev za komentar, prenosi Seebiz.

Ruski korporativni dokumenti pokazali su da je posao zaključen 2. avgusta i da Stockmann JSC sada poseduje 100% Hugo Boss Rusija nominalne vrednosti od 40 miliona rubalja (470.588 USD).

Hugo Boss je bio pod pritiskom organizacija kao što je B4Ukraine zbog nastavka isporuke neke robe Rusiji. B4Ukraine je koalicija grupa civilnog društva koje žele da prisile zapadne kompanije da prekinu veze s Rusijom.

"Što se tiče našeg veleprodajnog poslovanja, ispunjavali smo ugovorne obveze prema našim partnerima", rekao je Hugo Boss u aprilu. "U tom kontekstu, Hugo Boss je i bio usklađen s postojećim sankcijama EU-a celo vreme".

Stockmann u Rusiji posluje nezavisno od svog bivšeg finskog vlasnika, koji je prodao svoj ruski posao nakon moskovske aneksije Krima 2014. godine.

Podeli:

29 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Egipat glavni na listi Rusije

Trgovinski promet između Rusije i Egipta porastao je za 16 odsto u 2023. godini, saopštilo je danas rusko Ministarstva industrije i trgovine.

21:52

16.9.2024.

15 h

Svet

Zabrana: "Nema stanova na dan"

Zabrana izdavanja novih dozvola za kratkoročni zakup u tri okruga u strogom centru Atine ostaće na snazi najmanje godinu dana, saopštila je danas grčka vlada, istovremeno podižući porez na iznajmljivanje takvog smeštaja za odmor.

20:15

16.9.2024.

16 h

Podeli: