Svet 2

03.08.2024.

8:37

UAE pobeđuje SAD

Ujedinjeni Arapski Emirati (UAE) će privući rekordnih 6.700 milionera do kraja 2024. godine, što je skoro duplo više od 3.800 očekivanih u SAD-u, prema izveštaju agencije Henley&Partners.

Izvor: Investitor

UAE pobeđuje SAD
MT Exposures / Shutterstock.com

Podeli:

UAE će, prema tim podacima, treću godinu zaredom postati vodeća svetska destinacija za bogate pojedince.

Ovaj trend migracije delom je posledica rastućih poreza u zemljama poput Velike Britanije, gde se predviđa da će se broj milionera do 2028. smanjiti za 17%.

Privlačnost Dubaija uključuje nulti porez na dohodak, sigurnost i nedavne vizne reforme koje privlače milionere prvenstveno iz Indije, ali i iz Rusije i Evrope, prenosi Investitor.

Dubai privlači bogate svojom modernom infrastrukturom, međunarodnim školama, niskim nivoom kriminala, bez poreza na dohodak, radničkom vizom na daljinu i podsticajima za ulaganja.

UAE su postali destinacija iz snova za mnoge imućne ljude širom sveta i ocenjeni su kao druga najsigurnija zemlja na svetu.

Štaviše, na ovom mestu nema ništa manje zabave nego na Zapadu, a vrhunska svetska kazina poput Wynn-a i
MGM-a posluju u ovoj zalivskoj državi.

Podeli:

2 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Audi zatvara fabriku: "Prodajemo"

Nemački proizvođač luksuznih automobila Audi najavio je prodaju svoje briselske fabrike i traži potencijalne investitore, rekao je šef proizvodnje Gerd Voker.

20:31

18.9.2024.

13 h

Svet

Rusija gubi: 30% manje

Vrednost ruskog izvoza sirove nafte je od kraja juna pala za skoro 30 odsto zbog globalnog pada cena nafte, prenosi Blumberg pozivajući se na proračune svojih stručnjaka.

17:32

18.9.2024.

16 h

Podeli: