Svet 0

02.08.2024.

8:44

Meta osvaja tržište

Prihod firme Meta u drugom kvartalu 2024. porastao za 22 odsto međugodišnje.

Izvor: Tanjug

Meta osvaja tržište
rafapress / Shutterstock.com

Podeli:

Američka tehnološka korporacija Meta objavila je da je njen prihod u drugom kvartalu 2024. porastao za 22 odsto međugodišnje na 39 milijardi dolara, dok je njen profit skočio za 73 odsto na oko 13,5 milijardi dolara, odnosno 5,16 dolara po akciji, što je više nego što su očekivali analitičari sa Volstrita.

Kompanija koja je vlasnik platformi kao što su Fejsbuk, Instagram ili Treds je navela da svakog dana 3,27 milijardi ljudi koristi neku od njenih aplikacija, prenosi portal Verdž.

Rezultati kompanije Meta ukazuju na kontinuirano povećanje udela na tržištu digitalnih oglasa, osnovnom poslovanju kompanije.

Prihodi od oglašavanja, koji uglavnom potiču od Fejsbuk i Instagram aplikacija, porasli su 22 odsto međugodišnje. Najveći konkurent, firma Alfabet, prošle nedelje je prijavila rast prihoda od Gugl oglašavanja za 11 odsto međugodišnje.

Meta je objavila i smernice prihoda za treći kvartal 2024. koji će se prema očekivanjima kretati u rasponu od 38,5 milijardi dolara do 41 milijarde dolara, što znači da srednja očekivana vrednost iznosi 39,75 milijardi dolara.

Izvršni direktor Mete Mark Zakerberg je najavio da kompanija priprema još napredniji model veštačke inteligencije (AI) Llama 4 koji će se pojaviti na tržištu u toku sledeće godine, kako i da broj mesečnih korisnika platforme Treds raste i da je na putu da dostigne 200 miliona.

Kompanija ulaže velike svote novca u razvoj AI, a finansijska direktorka Sjuzan Li je ponovila investitorima da će prinosi od njihovih investicija doći "nakon dužeg vremenskog perioda".

Podeli:

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: