Svet 1

31.07.2024.

16:52

Preokret: Tramp će ih spasiti?

Donald Tramp obećao hiljadama ljubitelja bitkoina da će kao predsednik učiniti Ameriku "bitkoin supersilom sveta" i osvojio široku podršku tržišta koje se oseća ugroženo zbog regulatorne pažnje.

Izvor: biznis.rs/Vladimir Jokanović

Preokret: Tramp će ih spasiti?
EPA-EFE/SHAWN THEW

Podeli:

S entuzijastičnim prokripto govorom, bivši predsednik SAD i kandidat na predstojećim izborima u novembru je nastojao da produbi svoje veze s industrijom koja je umorna od percipiranog progona od Bajdenove administracije i spremna je da potroši mnogo kako bi osigurala prijateljskiju publiku u Vašingtonu, prenosi portal Biznis.

Trampovi komentari na godišnjoj bitkoin konferenciji u Nešvilu, prvi put za predsedničkog kandidata velike stranke, označili su zaokret za čoveka koji je pre samo tri godine kritikovao bitkoin kao "prevaru" koja preti američkom dolaru.

Pozitivni efekat Trampove izjave pomogao je da bitkoin dostigne šestonedeljni maksimum u ponedeljak, nakratko dostižući 70.000 dolara, blizu svog rekordnog maksimuma od nešto više od 73.000 dolara.

Kripto-tržište se suočilo sa "brutalnim napadom" aktuelne američke administracije i Komisije za hartije od vrednosti i berzu (SEC), ocenila je venture kapital firma Andrisen Horovic, koja se predstavlja kao najveći svetski kripto-investitor.

Ostali veliki donatori Trampa, uključujući glavnog izvršnog direktora Kantora Ficdžeralda, pridružili su se učesnicima u Nešvilu zajedno sa pristalicama koje su nosile crvene kape "Make Bitcoin Great Again". Istovremeno, Tesla sajbertrak, koji promoviše bitkoin, kružio je konferencijom u Nešvilu.

Trampova kampanja za prihvatanje kriptovaluta traje već nekoliko meseci. On je rekao da je njegova kampanja primila više od 25 miliona dolara u kripto-donacijama. Njegov kandidat za potpredsednika Džej Di Vens (JD Vance) poseduje 250.000 dolara u bitkoinu.

1 Komentari

Možda vas zanima

Region

Iz prodaje se povlači pašteta

Agencija za kontrolu hrane BiH potvrdila je danas da se iz prodaje povlači "Argeta kokošija pašteta" čiji rok trajanja ističe 10. septembra 2027. godine, zbog moguće nadutosti ambalaže.

17:01

22.10.2024.

1 d

Svet

Okreću leđa Rusiji: "Amerika nas je upozorila"

Nakon upozorenja iz SAD Turska je proteklih nedelja radila na prilagođavanju svog carinskog sistema kako bi blokirala izvoz nekoliko desetina kategorija robe američkog porekla u Rusiju, potvrdila su tri neimenovana izvora sa direktnim saznanjima o ovom pitanju

22:04

22.10.2024.

1 d

Podeli: