Svet 14

31.07.2024.

11:58

Čuveni brend koji smo obožavali propada

Konfekcijski modni brend Espri (Esprit) odlukom Privrednog suda u gradu Nanteru otišao je u stečaj u Francuskoj, dva meseca nakon što je kompanija objavila da je podnela zahtev za bankrot u Evropi.

Izvor: Tanjug

Čuveni brend koji smo obožavali propada
EPA-EFE/SASCHA STEINBACH

Podeli:

Kako se navodi, Espri je zapošljavao 145 radnika u Francuskoj, a njegov godišnji promet iznosio je skoro 32 miliona evra, prenosi Figaro.

Brend je bio prisutan na više od stotinu prodajnih mesta u Francuskoj.

Privredni sud u Nanteru je konstatovao da je plan direktora kompanije Espri za oporavak i restrukturiranje firme ostvarljiv i dodao da će posmatrati razvoj kompanije u narednih šest meseci.

Modna kompanija Espri je u maju objavila da je proglasila bankrot za svoje aktivnosti u Evropi, pošto veruje da će restrukturiranjem prevazići poteškoće s naglim porastom troškova zbog pandemije koronavirusa.

Osnivači brenda Espri u 1968. godini su bili američki hipi-par Daglas i Suzi Tomkins iz San Franciska koji su prodavali svoje prve artikle na putovanju po Kaliforniji u Folksvagenovom minibusu.

Današnji Espri je, prema vlastitim tvrdnjama, prisutan u više od 40 zemalja, u kojima ima 586 prodavnica.

Podeli:

14 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Evropa na nogama: "MMF u Rusiji nema šta da traži"

Finska ministarka finansija Rika Pura saopštila je da se Finska pridružila protestu zemalja koje žele da ospore planove Međunarodnog monetarnog fonda da nastavi ekonomske konsultacije sa Ruskom Federacijom po prvi put od početka rata u Ukrajini.

8:09

15.9.2024.

1 d

Podeli: