Svet 13

31.07.2024.

11:03

Lidl ovde ne prima gotovinu

Kupci u Nemačkoj sada su jako ljuti jer prve poslovnice Lidla jednostavno više ne primaju gotovinu. Pojedini kupci to smatraju čistom katastrofom.

Izvor: Fenix magazin

Lidl ovde ne prima gotovinu
Shutterstock/tuthelens

Podeli:

Diskonti i supermarketi idu u korak s vremenom i stoga uvek uvode poneku inovaciju. Kupci to odmah primete. A nekima se te promene uopšte ne sviđaju.

Ljudi su stvorenja navike i zato volimo da kupujemo u supermarketu ili diskontu po svom izboru. Naše proizvode brzo pakujemo u korpu i ne gubimo toliko vremena na traženje. Brza kupovina zlata vredi, pogotovo nakon posla.

Kupcima smeta što diskonti menjaju asortiman i artikli se ne nalaze na uobičajenom mestu. Sada je još jedna novost digla pometnju jer prve poslovnice Lidla više ne primaju gotovinu. Kupci su jako ljuti i nimalo im se to ne sviđa, navode nemački mediji, prenosi Feniks magazin.

Kako objašnjavaju njemački mediji, gotovinom više nije moguće platiti na nedavno uvedenim samoposlužnim kasama. Na samoposlužnim kasama kupci sami skeniraju svoje proizvode i na kraju kupovinu moraju da plate debitnom karticom.

Gotovinsko plaćanje nije moguće na ovim kasama. Ovo je namenjeno pružanju bržeg pristupa onima koji žele da kupe samo nekoliko artikala. Mnogi kupci stoga ne žele da koriste samoposlužne kase.

Radije plaćaju gotovinom i smatraju da takve kase podstiču krađe. Ovo takođe stavlja starije ljude u potpuno nepovoljan položaj jer oni obično ne koriste debitne kartice. Drugi kupci rado koriste ove kase jer skraćuju vreme kupovine.

Podeli:

13 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Gorenje zatvara fabriku

Slovenački proizvođač kućnih aparata Gorenje objavio je danas da će sledeće godine zatvoriti pogon za proizvodnju komponenti za frižidere u Rogatcu i naveo da tamošnja fabrika više nije konkurentna.

22:15

8.10.2024.

1 d

Podeli: