Svet 0

30.07.2024.

9:06

Širi se smrtonosni virus: Država naložila restrikcije

Grčke vlasti su naložile restrikcije u uzgoju koza i ovaca u pokušaju da suzbiju širenje smrtonosnog virusa kozje kuge, što predstavlja novi udarac na stočarstvo u toj zemlji.

Izvor: Tanjug

Širi se smrtonosni virus: Država naložila restrikcije
Shutterstock/Vietrix

Podeli:

Ministar poljoprivrede i seoskog razvoja Kostas Cijaras najavio je zabranu klanja koza i ovaca za potrebe industrijske proizvodnje mesa, kao i poteze vezane za reprodukciju, u okviru proširenja mera koje su već na snazi u delovima centralne Grčke gde se virus najpre pojavio, javio je AP.

Virus PPR, poznat i kao kozja kuga, izaziva veoma zaraznu bolest koja pogađa koze i ovce i dovodi do smrtnog ishoda. Ova bolest ne pogađa ljude, navele su grčke vlasti.

Do sada je zaklano oko 7.000 životinja u stadima u kojima je bolest identifikovana u najteže pogođenom regionu Tesalija, a biće usmrćeno još 1.200 grla, rekao je danas regionalni guverner Dimitris Kuretas.

Region Tesalije već je pogođen velikim poplavama prošle godine koje su nanele znatne štete stočarstvu.

Podeli:

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Egipat glavni na listi Rusije

Trgovinski promet između Rusije i Egipta porastao je za 16 odsto u 2023. godini, saopštilo je danas rusko Ministarstva industrije i trgovine.

21:52

16.9.2024.

1 d

Svet

Zabrana: "Nema stanova na dan"

Zabrana izdavanja novih dozvola za kratkoročni zakup u tri okruga u strogom centru Atine ostaće na snazi najmanje godinu dana, saopštila je danas grčka vlada, istovremeno podižući porez na iznajmljivanje takvog smeštaja za odmor.

20:15

16.9.2024.

1 d

Podeli: