Svet 8

30.07.2024.

10:53

Putin odobrio: Formiraće se...

Ruski predsednik Vladimir Putin odobrio je potpisivanje sporazuma između Rusije i Belorusije o formiranju jedinstvenog tržišta električne energije.

Izvor: Tanjug

Putin odobrio: Formiraće se...
EPA/MAXIM SHIPENKOV

Podeli:

"Prihvatam predlog Vlade Ruske Federacije za potpisivanje sporazuma. Smatramo prikladnim da na najvišem nivou potpišemo sporazum predviđen ovom uredbom", navodi se u dokumentu objavljenom na zvaničnom portalu pravnih informacija, prenosi Izvestija.

Uredba omogućava ruskom Ministarstvu energetike da tokom pregovora o potpisivanju sporazuma unese izmene u projekat u dogovoru sa ruskim Ministarstvom spoljnih poslova.

Vlada Rusije je 20. jula odobrila nacrt sporazuma između Ministarstva energetike Ruske Federacije i Belorusije.

Ranije, 18. jula, nakon sastanka sa beloruskim ministrom spoljnih poslova Maksimom Riženkovim, državni sekretar Savezne države Rusije i Belorusije Dmitrij Mezencev govorio je o razvijanju novih programa za projekte ujedinjenja.

Prema rečima Mezenceva, tokom pregovora potvrđena je i usmerenost Minska na interakciju sa Moskvom u ovom formatu.

On je prethodno naveo da Rusija i Belorusija sprovode aktivnosti na formiranju jedinstvenog tržišta električne energije.

Rosatom je u saradnji sa beloruskim partnerima završio izgradnju nuklearne elektrane u Ostrovcu, prvi i drugi blok su već pušteni u rad, precizirao je državni sekretar.

Podeli:

8 Komentari

Možda vas zanima

Region

Iz prodaje se povlači pašteta

Agencija za kontrolu hrane BiH potvrdila je danas da se iz prodaje povlači "Argeta kokošija pašteta" čiji rok trajanja ističe 10. septembra 2027. godine, zbog moguće nadutosti ambalaže.

17:01

22.10.2024.

1 d

Svet

Okreću leđa Rusiji: "Amerika nas je upozorila"

Nakon upozorenja iz SAD Turska je proteklih nedelja radila na prilagođavanju svog carinskog sistema kako bi blokirala izvoz nekoliko desetina kategorija robe američkog porekla u Rusiju, potvrdila su tri neimenovana izvora sa direktnim saznanjima o ovom pitanju

22:04

22.10.2024.

1 d

Podeli: