Svet 19

28.07.2024.

18:43

Širi se BRIKS? Još jedna država podnela zahtev za članstvo

Malezija je poslala pismo Rusiji sa zahtevom za pridruživanje BRIKS-u, izjavio je danas malezijski premijer Anvar Ibrahim.

Izvor: tass, B92

Širi se BRIKS? Još jedna država podnela zahtev za članstvo
shutterstock, justit

Podeli:

"Malezija je poslala pismo Rusiji, kao predsedavajućoj BRIKS-a, sa zahtevom za pridruživanje toj organizaciji, a takođe je izrazila otvorenost za učešće kao zemlja članica ili strateški partner", naveo je Ibrahim u saopštenju, prenela je agencija RIA Novosti.

Ibrahim se sastao sa ruskim ministrom spoljnih poslova Sergejem Lavrovom koji je boravio u poseti. Prema rečima malezijskog premijera, razgovor je bio usmeren na molbu Malezije za pridruživanje BRIKS-u, koja će, prema njegovim rečima, imati značajan potencijal za obe strane.

"Rusija pozdravlja interesovanje Malezije za BRIKS i pomoći će u promovisanju tog interesa", izjavio je u nedelju ruski ministar spoljnih poslova Sergej Lavrov.

19 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Snalaze se: Da li ovde počinje nezavisnost od Rusije?

Francuska državna kompanija za proizvodnju nuklearnog goriva Orano izabrala je lokaciju Ouk Ridž, u američkoj državi Tenesi, za gradnju svog pogona za obogaćivanje uranijuma, vrednog više milijardi dolara, saopštili su zvaničnici kompanije iz Tenesija.

7:31

7.9.2024.

1 d

Podeli: