Svet 1

28.07.2024.

14:46

Nove navike nemačkih kupaca

Godinama su Nemci subotom odlazili u supermarket i obavljali "veliku kupovinu" u supermarketu.

Izvor: Fenix magazin

Nove navike nemačkih kupaca
Shutterstock/Kzenon

Podeli:

Ali, prema novom istraživanju, i Nemci su se promenili i ne kupuju više toliko subotom koliko drugim danom. Najpopularniji dan za kupovinu je – ponedeljak.

To je pokazala najnovija analiza aplikacije za brošure KaufDa. Digitalni pomoćnik pri kupovini procenio je ponašanje kupaca pri korišćenju trgovina i online ponude.

"Ponedeljak i nedelja su najprometniji dani za upite i aktivnosti. Korisnici koriste ove dane da se pripreme za nedeljnu kupovinu. Posebno su aktivni u periodu od 9 do 12 časova i u 20 časova. Ovo pokazuje da kupci strateški planiraju svoje kupovine i posebno traže najbolje ponude", rekla je Kira Holman iz KaufDa.

Prema analizi KaufDa, Nemci najčešće kupuju ponedjeljkom, zatim subotom, pa utorkom i na kraju petkom.

Supermarketi i diskonteri u poslednje dve nedelje u ponudi su imali prosečno 290 proizvoda. Ako se uračuna sniženje proizvoda s kratkim rokom trajanja pred vikend, najviše sniženja je u subotu.

Podeli:

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Snalaze se: Da li ovde počinje nezavisnost od Rusije?

Francuska državna kompanija za proizvodnju nuklearnog goriva Orano izabrala je lokaciju Ouk Ridž, u američkoj državi Tenesi, za gradnju svog pogona za obogaćivanje uranijuma, vrednog više milijardi dolara, saopštili su zvaničnici kompanije iz Tenesija.

7:31

7.9.2024.

1 d

Podeli: