Svet 2

20.07.2024.

17:18

Nemački lanac supermarketa pod istragom

Mađarska kancelarija za zaštitu tržišnog takmičenja (GVH) je najavila pokretanje istrage protiv lokalne jedinice nemačkog lanca supermarketa Aldi zbog sumnje na nepoštenu poslovnu praksu, navodi se u izveštaju državnog medija MTI.

Izvor: SEEbiz

Nemački lanac supermarketa pod istragom
Sorbis / Shutterstock.com

Podeli:

GVH je rekao da je Aldi reklamirao "100% sveže i mađarsko meso uvek na zalihama" u natpisima iznad frižidera koji nisu bili nužno snabdeveni isključivo mađarskim proizvodima.

Odgovarajući na saopšteje, Aldi Magyarország je rekao da i dalje ostaje pri obećanju datom u novembru 2021. da će na svojim stalnim zalihama držati svežu živinu, svinjetinu i govedinu samo od lokalnih dobavljača. Kupci mogu napraviti razliku između svežeg mesa iz Mađarske i drugih proizvoda na temelju pakovanja, dodaje se, prenosi Seebiz.

2 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Snalaze se: Da li ovde počinje nezavisnost od Rusije?

Francuska državna kompanija za proizvodnju nuklearnog goriva Orano izabrala je lokaciju Ouk Ridž, u američkoj državi Tenesi, za gradnju svog pogona za obogaćivanje uranijuma, vrednog više milijardi dolara, saopštili su zvaničnici kompanije iz Tenesija.

7:31

7.9.2024.

18 h

Srbija

Ovo su nove cene goriva

Stigle su nove cene goriva, tako da će od danas od 15 časova, na pumpama u Srbiji litar evro dizela koštati 194 dinara, a litar benzina evropremijum BMB biće 179 dinara.

10:43

6.9.2024.

1 d

Podeli: