Svet 4

20.07.2024.

13:26

Ukrajina pod pritiskom, vreme ističe

Ukrajina je započela novu rundu pregovora sa svojim međunarodnim kreditorima o restrukturalizaciji duga od 20 milijardi dolara pošto Kijevu ističe vreme da kraja meseca postigne željeni dogovor.

Izvor: Tanjug

Ukrajina pod pritiskom, vreme ističe
Profimedia

Podeli:

Kako se navodi, Ukrajina je pod pritiskom da postigne sporazum jer dogovoreno zamrzavanje plaćanja duga ističe 1. avgusta.

Vlada u Kijevu traži od investitora da prihvate veće gubitke da bi mogla da finansira svoju vojsku, a kasnije i obnovu zemlje nakon rata, prenosi Blumberg.

U prvoj rundi pregovora nije postignut sporazum, a druga runda je započela ove nedelje, navode anonimni upućeni izvori njujorške agencije.

Poslanici u Kijevu odobrili su danas novi zakon koji dozvoljava vladi da uvede privremenu zabranu plaćanja spoljnog duga do oktobra.

Zakon obezbeđuje neophodnu fleksibilnost pre postizanja načelnog sporazuma sa privatnim poveriocima o restrukturiranju duga, navodi Ministarstvo finansija Ukrajine.

Podeli:

4 Komentari

Možda vas zanima

Region

Povlače čak dva proizvoda: "Ne jedite ih"

U Hrvatskoj su iz prodaje povučeni spanać marke "Natur Pur", zbog utvrđene bakterije salmonela, kao i dimljene roštiljske kobasice "Bebrinka", zbog identifikovanog i neobeleženog alergena soje, saopštio je danas hrvatski Državni inspektorat.

21:17

23.10.2024.

1 d

Podeli: