Svet 3

19.07.2024.

19:31

Adidas uklonio Belu Hadid iz kontroverzne reklame

Nemački proizvođač sportske opreme Adidas objavio je danas da je uklonio manekenku palestinskog porekla Belu Hadid iz kontroverzne reklamne kampanje za nove patike SL7

Izvor: Tanjug

Adidas uklonio Belu Hadid iz kontroverzne reklame
Profimedia

Podeli:

U pitanju je replika modela koji su nosili sportisti na Olimpijskim igrama u Minhenu 1972.

Pomenute Olimpijske igre su ostale zapamćene i po napadu palestinskih komandosa iz grupe "Crni septembar" u kome je stradalo jedanaest izraelskih sportista i trenera, kao i nemački policajac.

Kompanija je izjavila da je svesna da je ovom kampanjom nenamerno "uspostavljena veza sa tragičnim istorijskim događajima" i izvinila se za bol koji je time nanela, prenosi Figaro.

Bela Hadid je često je učestvovala u propalestinskim demonstracijama i od 7. oktobra više puta je osuđivala izraelske bombaške napade na Gazu.

Ovo nije prvi put da se Adidas našao u žiži političkog skandala pošto je prethodno bio prinuđen da u oktobru 2022. prekine unosnu saradnju sa reperom Kanjeom Vestom zbog njegovih antisemitiskih komentara.

Adidas je pre dva dana povećao prognozu svog operativnog profita u 2024. na milijardu evra sa ranije najavljenih 700 miliona evra, pošto je kompanija objavila dobre rezulate za drugi kvartal 2024. Operativni profit Adidasa za drugi kvartal 2024. iznosi 346 miliona evra, što je skoro dvostruko više u odnosu na isti kvartal prošle godine, prenosi Si-En-Bi-Si.

Podeli:

3 Komentari

Možda vas zanima

Svet

"Mađarska neće preživeti"

Mađarska neće preživeti bez ruske nafte, odluka Ukrajine da obustavi isporuke LUKOIL-a preko naftovoda Družba postala je ozbiljan izazov za zemlju, rekao je mađarski ministar spoljnih poslova Peter Sijarto u intervjuu televiziji RBK.

22:28

2.9.2024.

1 d

Svet

"Ništa od BRIKS-a"

Turska nije preduzela nikakve konkretne korake ka ispunjenju članstva u BRIKS-u, ali ''taj proces je u toku'', rekao je danas portparol vladajuće Stranke pravde i razvoja Omer Čelik.

22:07

3.9.2024.

19 h

Podeli: