Svet 4

18.07.2024.

19:17

BIPA ulazi u Rumuniju i merka druga tržišta: Ima li planova za Srbiju?

Drogerijski lanac BIPA ima planove za širenje na rumunsko tržište, potvrdili su iz Rewe grupe, a preneli su rumunski mediji.

Izvor: Retail Serbia/Žarko Grozdanić

BIPA ulazi u Rumuniju i merka druga tržišta: Ima li planova za Srbiju?
Shutterstock/defotoberg

Podeli:

Kako je preneo portal Retail.ro, Grupa Rewe je potvrdila da na osnovu dobrih poslovnih rezultata sestrinske kompanije Penny, razmatraju ulazak na rumunsko tržište i sa drogerijskim lancem BIPA. Iz Rewe grupe su potvrdili da će nastaviti ekspanziju Penny diskonta, ali i da imaju velike planove za lanac BIPA, koji je najveći lanac drogerija u Austriji sa 570 maloprodajnih objekata, dok na hrvatskom tržištu lanac posluje sa 139 drogerija, prenosi Retail Serbia.

Iz grupe su dodali da se razmatra ulazak na rumunsko tržište, ali i na još neka tržišta. Na upit portala Retail Serbia, da li mogu da preciziraju koja se tržišta istražuju pored Rumunije, iz Rewe grupe nisu želeli da daju odgovor.

4 Komentari

Možda vas zanima

Svet

"Zbogom Gugl"?

Da li bi trebalo da možemo nešto da pronađemo na internetu bez Gugla? Da, kaže američko Ministarstvo pravde i preti da će razbiti ovu kompaniju - da bi omogućio zdravu konkurenciju. Ali koliko je to realno?

18:07

13.10.2024.

1 d

Srbija

Šta će raditi Kinezi u Boru?

Kinezi u Boru planiraju proizvodnju 3,9 tona zlata i 70,9 tona srebra godišnje. Ziđin će graditi novo postrojenje za plemenite metale vredno 15,7 miliona evra.

12:56

14.10.2024.

1 d

Podeli: