Svet 1

17.07.2024.

15:17

U Poljskoj se gradi "mali Dubai" VIDEO

Na severu Poljske u gradu Poberovo u toku su poslednje pripreme za otvaranje najvećeg hotela u ovom delu Evrope, koji je izgledom privukao pažnju javnosti.

Izvor: Klix.ba

U Poljskoj se gradi "mali Dubai" VIDEO
Depositphotos/kalinovsky

Podeli:

Iako je prvobitno hotel trebao da bude otvoren 2021. godine, zbog pandemije su se odužili završni radovi. Drugi rok koji je propisan bio je leto 2023. godine, ali ni od toga nije bilo ništa.

Ipak, čini se kako bi ovog leto hotel "Golebiewski"  mogao otvoriti vrata turistima, prenosi Kliks.

"Potrebno je izvršiti legalizaciju otvorenih bazena, koji su se smatrali nelegalnom gradnjom. Ostao je tehnički prijem, kao i pribavljanje saglasnosti za izgradnju privremenog prilaza plaži", rekao je poljski građevinski inspektor Januš Zaricanski.

Kako ističu, najreprezentativniji deo hotela je skoro spreman.

"Recepcija je već pripremljena u ulaznom holu površine 2.500 metara kvadratnih. Sobe koje se nalaze u zapadnom delu hotela su već u potpunosti spremne. Imaju površinu od 60 kvadratnih metara i podeljene su u nekoliko funkcionalnih zona. Svaka soba ima terasu prosečne veličine osam metara", objašnjavaju.

Ono što je mnoge zaintrigiralo jeste izgled hotela.

"Hotel Golebiewski je ogromna investicija, a izgledom podseća na izgled putničkog broda. Objekat ima 13 spratova, uključujući 11 nadzemnih i dva podzemna sprata. Na kraju će imati 1.200 soba, koje mogu primiti preko 3.000 ljudi. Ukupna površina objekta je 180.000 metara kvadratnih. To je najveći takav objekat u Poljskoj."

Podeli:

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Audi zatvara fabriku: "Prodajemo"

Nemački proizvođač luksuznih automobila Audi najavio je prodaju svoje briselske fabrike i traži potencijalne investitore, rekao je šef proizvodnje Gerd Voker.

20:31

18.9.2024.

1 d

Svet

Rusija gubi: 30% manje

Vrednost ruskog izvoza sirove nafte je od kraja juna pala za skoro 30 odsto zbog globalnog pada cena nafte, prenosi Blumberg pozivajući se na proračune svojih stručnjaka.

17:32

18.9.2024.

1 d

Podeli: