Svet 0

16.07.2024.

21:46

"Ograničena potrošnja električne energije"

Na jugu Rusije su uvedena privremena ograničenja potrošnje električne energije zbog kvara u Rostovskoj nuklearnoj elektrani, objavljeno je na Telegram kanalu ruskog Federalnog ministarstva energetike.

Izvor: Tanjug

"Ograničena potrošnja električne energije"
Shutterstock/narai chal

Podeli:

"U energetskom sistemu juga Rusije su uvedeni privremeni rasporedi za ograničavanje potrošnje zbog kvara u radu proizvodne opreme u nuklearnoj elektrani u Rostovu", navodi se u objavi ministarstva.

Radovi na restauraciji će biti pod kontrolom ruskog Ministarstva energetike do potpunog obnavljanja napajanja, prenosi agencija Interfaks.

"Agregat je automatski isključen zbog problema sa turbogeneratorom. Razlozi se utvrđuju, pozadinsko zračenje je normalno", saopštila je ruska državna korporacija Rosatom.

Nuklearna elektrana Rostov nalazi se na obali Cimljanskog rezervoara, 13,5 km od grada Volgodonska.

Elektrana koristi reaktore tipa VVER-1000 instalisanog kapaciteta jedan gigavat i ima četiri bloka.

Podeli:

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Najbogatija zemlja "potonula"

U vreme sticanja nezavisnosti 1968. godine, Nauru je bila najbogatija zemlja na svetu po glavi stanovnika zbog svojih ogromnih nalazišta.

11:02

26.8.2024.

1 d

Svet

Oglasio se Putin: Stanje u Rusiji je ovakvo

Ruska ekonomija je u prvoj polovini 2024. porasla za 4,6 odsto međugodišnje, izjavio je danas predsednik Rusije Vladimir Putin tokom video-konferencije o ekonomskim pitanjima sa članovima vlade te zemlje.

15:51

26.8.2024.

20 h

Podeli: