Svet 10

15.07.2024.

19:38

Putin dao odobrenje: Počinje

Ruski predsednik Vladimir Putin danas je, uoči Dana metalurga, putem video veze dao odobrenje za početak puštanja u rad niza metalurških objekata u raznim regionima te zemlje.

Izvor: Tanjug

Putin dao odobrenje: Počinje
Profimedia

Podeli:

Tako je, pored ostalog, u regionu Nižnjeg Novgoroda preduzeće Ruspolimet pokrenulo specijalne visoke peći, sto će omogućiti kompaniji da maltene udvostruči svoje kapacitete za proizvodnju posebnih čelika, legura i proizvoda za visokotehnološke industrije, preneo je TASS.

Agencija dodaje da je u železari u Čeljabinskoj oblasti pušten u rad kompleks za proizvodnju suvog koksnog uglja, čime će biti i smanjena emisija zagađujućih materija u atmosferu za 11.300 tona godišnje.

I u Donjeckoj Narodnoj Republici, nakon dužeg zastoja, aktivirana je jedna visoka peć, što bi trebalo da omogući proizvodnju više od milion tona čelika godišnje.

Fabrika u Jenakijevu proizvodiće komercijalno liveno gvožđe, armature i proizvode od valjanog metala, koji se posebno koriste u brodogradnji.

Podeli:

10 Komentari

Možda vas zanima

Aktuelno

Nemačka: Ovo je promašaj

Ograničenje cena stanova za iznajmljivanje, sa kojom Nemačka i pojedini gradovi eksperimentišu od 2015, pokazala se potpuno neefikasnom.

13:26

20.8.2024.

1 d

Podeli: