Svet 0

15.07.2024.

18:53

Akcije kompanije Donalda Trampa naglo skočile

Akcije medijske kompanije bivšeg predsednika Sjedinjenih Američkih Država Donalda Trampa, poznate pod akronimom TMTG, porasle su danas u 12.29 sati za 50 odsto u trgovini pred otvaranje berzi u Sjedinjenim Američkim Državama.

Izvor: Tanjug

Akcije kompanije Donalda Trampa naglo skočile
Tanjug/AP Photo/Gene J. Puskar

Podeli:

Analitičari sugerišu da bi atentat na Trampa koji je u subotu izvršen u Pensilvaniji mogao da poveća njegove izglede za pobedu na novembarskim predsedničkim izborima i povratak u Belu kuću, a ekspert Rob Kejsi smatra da je to glavni razlog rasta vrednosti deonica TMTG, prenosi Si-En-Bi-Si (CNBC).

Medijska kompanija TMTG se prvi put pojavila na njujorškoj berzi 26. marta i vrednost njenih deonica je značajno oscilirala tokom predsedničke kampanje u SAD.

Kompanija je u aprilu u regulatornoj prijavi otkrila da ima rastuće gubitke koje prema tvrdnjama njenog računovođe "bude sumnju u sposobnost firme da nastavi neograničeno poslovanje".

Firma na berzi funkcioniše pod skraćenicom DJT, što predstavlja Trampove inicijale.

Podeli:

0 Komentari

Možda vas zanima

Region

Iz prodaje se povlači pašteta

Agencija za kontrolu hrane BiH potvrdila je danas da se iz prodaje povlači "Argeta kokošija pašteta" čiji rok trajanja ističe 10. septembra 2027. godine, zbog moguće nadutosti ambalaže.

17:01

22.10.2024.

1 d

Svet

Okreću leđa Rusiji: "Amerika nas je upozorila"

Nakon upozorenja iz SAD Turska je proteklih nedelja radila na prilagođavanju svog carinskog sistema kako bi blokirala izvoz nekoliko desetina kategorija robe američkog porekla u Rusiju, potvrdila su tri neimenovana izvora sa direktnim saznanjima o ovom pitanju

22:04

22.10.2024.

1 d

Podeli: