Svet 0

14.07.2024.

18:15

Kralj Čarls postao vlasnik stana u "redu milijardera": Cena prava sitnica

Britanski kralj Čars III postao je vlasnik stana u luksuznom rezidencijalnom tornju na Menhtetnu u čuvenom "redu milijardera".

Izvor: Tanjug

Kralj Čarls postao vlasnik stana u "redu milijardera": Cena prava sitnica
Depositphotos, rabbit75_dep

Podeli:

Nekretnina sa pogledom na Central park je, kako mediji prenose, 24. nekretnina u Njujorku na čijem se ugovoru pominje kraljevo ime.

Trosobni stan se prostire na 1.000 kvadrata. Nalazi se u neboderu koji je trenutno četvrti po visini u SAD, na 57 ulici na 11 spratu. Ima tri spavaće sobe i pet kupatila. Zgrada ima svoj teniski teren, bazen i saunu.

Podaci kažu da je stan kupio subjekt povezan s kraljem za 6,6 miliona dolara, da ga je platio tri miliona manje od prvobitno tražene cene.

Robert Makabing, viši komesar za trgovinu i direktor za trgovinu i investicije u kanadskom konzulatu u Njujorku, potpisao je akt u ime kralja Čarlsa, i on za The Post kaže da kralj u njemu neće živeti.

Mediji podsećaju da je kralj Čarls III postao suvereni vladar Kanade nakon smrti svoje majke, kraljice Elizabete II, u septembru 2022 i da je to razlog zašto se njegovo ime pominje pri kupovini. Makaning navodi da kralj neće koristiti stan jer je kupljen da bude zvanična rezidencija za Generalni konzulat u Njujorku.

Podeli:

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Snalaze se: Da li ovde počinje nezavisnost od Rusije?

Francuska državna kompanija za proizvodnju nuklearnog goriva Orano izabrala je lokaciju Ouk Ridž, u američkoj državi Tenesi, za gradnju svog pogona za obogaćivanje uranijuma, vrednog više milijardi dolara, saopštili su zvaničnici kompanije iz Tenesija.

7:31

7.9.2024.

20 h

Srbija

Ovo su nove cene goriva

Stigle su nove cene goriva, tako da će od danas od 15 časova, na pumpama u Srbiji litar evro dizela koštati 194 dinara, a litar benzina evropremijum BMB biće 179 dinara.

10:43

6.9.2024.

1 d

Podeli: