Svet 4

12.07.2024.

7:11

Najveća britanska firma za vodsnabdevanje stavljena pod mere posebnog nadzora

Nadležni britanski regulator doneo je odluku o tome da stavi najveće britansko preduzeće za vodosnabdevanje "Voda Temze" u status posebne mere nadzora.

Izvor: Tanjug

Najveća britanska firma za vodsnabdevanje stavljena pod mere posebnog nadzora
EPA-EFE/NEIL HALL

Podeli:

Firma se bori za opstanak, jer se suočava sa restrukturiranjenjem ili privremenom nacionalizacijom.

Uprava za regulisanje vodoprivrede (The Water Services Regulation Authority - Ofwat) saopštila je da će ta britanska privatna komunalna kompanija odgovorna za vodosnabdevanje i tretman otpadnih voda u većem delu Londona, biti podvrgnuta pojačanim nadzornim merama, što znači da kompanija mora redovno da izveštava o napretku svog investicionog plana, preneo je Gardijan.

Regulatorni organ je to saopštio kada je objavio nacrt pregleda poslovnih planova engleskih i velških kompanija za vodu i rekao da je predlog koji je podnela Temza „nezadovoljavajući“.

Ofvat je napomenuo da će se kupci "Vode Temze", koja je najveća britanska vodovodna kompanija, suočiti sa povećanjem svojih računa za 22 odsto u narednih pet godina.

Regulator je naveo da će preduzeću biti dozvoljeno da poveća račune za 99 funti (na 535 funti, 92 funti manje nego što je kompanija predložila.

"Voda Temze", koja opslužuje 16 miliona kupaca širom Londona i jugoistoka, zatražila je od regulatora da poveća račune za 44 odsto u narednih pet godina.

Podeli:

4 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: