Svet 0

08.07.2024.

20:16

Ova zemlja je najpristupačnija za život iseljenika

Najpristupačnija zemlja za život iseljenika u 2024. je Vijetnam, a iza nje su Kolumbija i Indonezija.

Izvor: Tanjug

Ova zemlja je najpristupačnija za život iseljenika
Shutterstock/Hien Phung Thu

Podeli:

Tako je pokazalo istraživanje sprovedeno među više od 12.000 iseljenika iz 174 države i teritorije širom sveta. Organizacija Internejšns (InterNations) je tražila od ispitanika da rangiraju svoje zadovoljstvo opštim troškovima života i ličnim finansijama u konkretnoj zemlji, a Vijetnam je četvrtu godinu zaredom zauzeo prvo mesto na listi od 53 destinacije.

Na četvrtom i petom mestu ovog spiska država povoljnih za iseljenike se nalaze Panama i Filipini, dok je Indija zauzela sedmo, a Meksiko osmo mesto. U prvih deset se nalaze i Tajland, Brazil i Kina.

Posebno mesto zauzima region jugostične Azije koji imaju četiri predstavnika na ovoj listi, konkretno Vijetnam, Indoneziju, Filipine i Tajland.

"Većina iseljenika se slaže da je u ovim zemljama lako pronaći smeštaj i da su zadovoljni time koliko je on pristupačan", rekla je direktorka marketinga organizacije Internejšns Ketrin Čudoba.

Ljudi koji žele da se presele u drugu zemlju treba da uvaže i druge faktore kao što je kvalitet života ili zdravstvene zaštite, ali sigurno je da je Vijetnam najpovoljnija destinacija za budžet, dodaje se u izveštaju.

Podeli:

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Odlučeno: "Zbogom vinogradi"

Francuska, najveći svetski proizvođač vina, obezbedila je sredstva Evropske unije u iznosu od 120 miliona evra za uklanjanje svojih vinograda zbog slabije globalne potražnje za vinom.

19:10

4.10.2024.

1 d

Svet

Rat? Nemački giganti užasnuti

Nemački proizvođači automobila su, posle glasanja u Evropskoj uniji koje je otvorilo vrata kaznenim carinama na uvoz kineskih vozila, pozvali na pregovore i izbegavanje trgovinskog rata.

20:59

5.10.2024.

19 h

Podeli: