Svet 2

08.07.2024.

11:47

Boing priznao krivicu

Boing je pristao da prizna krivicu po optužbi za prevaru u vezi sa kobnim padovima aviona u kojima su učestvovali njeni mlazni 737 Maks, javio je AP, pozivajući se na Ministarstvo pravde SAD.

Izvor: B92.net

Boing priznao krivicu
EPA-EFE MAST IRHAM

Podeli:

Sporazum o priznanju krivice dolazi nakon što je vlada utvrdila da je kompanija prekršila prethodni sporazum koji ju je štitio od krivičnog gonjenja više od tri godine, podseća Teletrejder.

Ako savezni sudija prihvati tužbu, Boing će morati da plati dodatnih 243,6 miliona dolara kazne, isti iznos koji je proizvođač aviona već platio prema nagodbi iz 2021. koju je prekršio. Pored toga, biće uspostavljen nezavisni posmatrač koji bi nadgledao Boingove procedure bezbednosti i kvaliteta tokom tri godine.

Američke agencije bi mogle da iskoriste krivičnu osudu da na određeno vreme isključe kompanije iz poslovanja sa vladom.

2 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Odlučeno: "Zbogom vinogradi"

Francuska, najveći svetski proizvođač vina, obezbedila je sredstva Evropske unije u iznosu od 120 miliona evra za uklanjanje svojih vinograda zbog slabije globalne potražnje za vinom.

19:10

4.10.2024.

1 d

Svet

Rat? Nemački giganti užasnuti

Nemački proizvođači automobila su, posle glasanja u Evropskoj uniji koje je otvorilo vrata kaznenim carinama na uvoz kineskih vozila, pozvali na pregovore i izbegavanje trgovinskog rata.

20:59

5.10.2024.

13 h

Podeli: