Svet 0

07.07.2024.

18:52

Ovi poslovi pre par godina doživeli procvat – a sada nestaju?

Skoro sve američke države beleže pad broja objava za poslove na daljinu nakon pandemije, prema podacima ZipRecruitera, jer kompanije širom zemlje prelaze sa rada na daljinu na rad u kancelariji.

Izvor: Biznis.rs

Ovi poslovi pre par godina doživeli procvat – a sada nestaju?
Depositphotos/gstockstudio

Podeli:

Mnoge velike kompanije su se vratile na rad u kancelariji nakon pandemije, zahtevajući od zaposlenih da provode barem nekoliko dana u kancelariji, uključujući Apple, Amazon, Meta, Goldman Sachs i JPMorgan Chase.

Američki predsednik Džo Bajden poziva na povratak na rad u kancelariji već godinama, uključujući i zaposlene u saveznoj vladi, najvećem poslodavcu u zemlji, prenosi portal Biznis pisanje Forbsa.

Jedan od razloga zbog kojih poslovi na daljinu nestaju su masovna otpuštanja u tehnološkom sektoru koja su pogodila države kao što je Kalifornija i duže kašnjenje u zapošljavanju u tehnološkom sektoru.

Veliki deo tehnoloških poslova je na daljinu. Oko 85 odsto tehnoloških poslova nakon pandemije bilo je potpuno udaljeno ili hibridno, dok je 48 odsto bilo potpuno udaljeno, prema podacima Morning Consulta.

Jedna od najteže pogođenih industrija u Kaliforniji je tehnologija, koja je zabeležila oko 60.000 otpuštanja od početka godine u kompanijama kao što su Tesla, Google, TikTok i Microsoft.

Podeli:

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Odlučeno: "Zbogom vinogradi"

Francuska, najveći svetski proizvođač vina, obezbedila je sredstva Evropske unije u iznosu od 120 miliona evra za uklanjanje svojih vinograda zbog slabije globalne potražnje za vinom.

19:10

4.10.2024.

1 d

Svet

Rusija gubi važnog saveznika?

Indija neće kupovati tečni prirodni gas (LNG) iz ruskog projekta Arctic LNG 2 pošto su zapadne zemlje uvele sankcije protiv tog projekta, izjavio je juče indijski ministar nafte Pankaj Džain.

8:04

4.10.2024.

1 d

Podeli: