Svet 0

05.07.2024.

19:50

Nvidia očekuje ogromnu zaradu ove godine

Američka tehnološka kompanija Nvidia očekuje da će ove godine zaraditi 12 milijardi dolara od prodaje čipova u Kini uprkos ograničenjima Vašingtona na izvoz AI poluprovodnika u azijsku zemlju.

Izvor: Tanjug

Nvidia očekuje ogromnu zaradu ove godine
Konstantin Savusia / Shutterstock.com

Podeli:

Analitičari prognoziraju da će Nvidia u narednim mesecima isporučiti u Kinu više od milion novih H20 čipova na koje se ne odnose ograničenja američke vlade.

Svaki čip H20 košta između 12.000 i 13.000 dolara, što sugeriše da će Nvidia verovatno zaraditi više od 12 milijardi dolara od prodaje, prenosi Fajnenšel tajms (FT).

Nvidia je u prethodnoj fiskalnoj godini koja se završila u januaru 2024. zaradila ukupno 10,3 milijarde dolara od svog ukupnog poslovanja u Kini, što znači da će zarada od prodaje čipova prevazići rezulate za celu prethodnu godinu.

Šef firme Nvidia Jensen Huang je tokom diskusije sa akcionarima nakon izveštaja o zaradi u maju naveo da je poslovanje u Kini znatno slabije nego u prošlosti, kao i da se američka firma suočava sa većom konkurencijom nego ranije.

Analitičar agencije Semianalajzis (SemiAnalysis) Dilan Patel je naveo da su performansi čipa H20 ipak i dalje bolji nego čip 910B konkurentske kompanije Huavej.

On procenjuje da će Huavej prodati oko 550.000 čipova 910B u narednim mesecima do kraja 2024.

Podeli:

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ova poznata lepotica gradi odmaralište u Albaniji

Ivanka Tramp, ćerka bivšeg američkog predsednika Donalda Trampa, i njen suprug Džared Kušner grade luksuzni kompleks u Albaniji, kojim će upravljati Aman Resorts u vlasništvu ruskog biznismena Vladislava Doronjina.

20:54

7.7.2024.

1 d

Podeli: