Svet 0

04.07.2024.

19:05

"Mango" za ruske tenkove će se proizvoditi u Indiji

Ruska državna korporacija Rostek saopštila je danas da je njena jedinica za izvoz oružja organizovala u Indiji proizvodnju municije za borbene tenkove ruske proizvodnje.

Izvor: Tanjug

"Mango" za ruske tenkove će se proizvoditi u Indiji
Profimedia

Podeli:

Rostek je objavio saopštenje uoči posete indijskog premijera Narendre Modija Rusiji od 8. do 9. jula, koji će razgovarati sa predsednikom Rusije Vladimirom Putinom, preneo je Rojters.

Projektili "Mango" koji će se proizvoditi u Indiji dizajnirani su za ispaljivanje iz topova tenkova T-72 i T-90 koje koriste indijske kopnene snage, saopštio je Rostek.

"Municija vam omogućava da gađate moderne tenkove opremljene kombinovanom zaštitom. Različite modifikacije ovih borbenih vozila su u upotrebi u Indiji", navodi se u saopštenju.

Rostek je saopštio da, takođe, ima planove da na lokalnom nivou organizuje proizvodnju baruta u Indiji u okviru nastojanja indijske vlade da se u Indiji proizvodi više strane robe.

Moskva već dugo snabdeva indijsku vojsku vojnom opremom.

Podeli:

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Totalna zbrka: Udarac za Wolt i Glovo

Kompanije Wolt i Glovo dobile su novčanu kaznu zbog nezakonitih identifikacijskih brojeva koje su vozači dostavljači morali da nose kao rezultat dogovora s ljubljanskom opštinom. Inače, razmišljalo se i o zabrani dostave u centru grada.

18:01

6.7.2024.

18 h

Podeli: