Svet 9

04.07.2024.

20:35

Rusija povlači avione: Odloženi letovi

Sankcije su primorale najveću rusku privatnu avio-kompaniju da povuče neke od svojih aviona, dok je nacionalni avioprevoznik zemlje odložio letove zbog nedostatka osoblja, saopšteno je.

Izvor: newsweek

Rusija povlači avione: Odloženi letovi
Profimedia

Podeli:

Nevolje sa kojima se suočavaju S7 Airlines i Aeroflot najnoviji su udarac ruskoj civilnoj avijaciji od početka invazije Vladimira Putina na Ukrajinu, pošto je vladin zvaničnik upozorio da će broj putnika u Rusiji opasti.

Šef ruske federalne agencije za vazdušni saobraćaj, Rosaviacija, Dmitrij Jadrov, rekao je da će S7 Airlines povući flotu aviona Erbas A320neo iz upotrebe jer su sankcije onemogućile popravku i održavanje njihovih motora Pratt & Vhitnei proizvedene u SAD.

S7 Airlines ima 28 A320neo u svojoj floti od 101 pripadnika, prema SimpleFliing.com.

Jadrov je rekao da će se putnički saobraćaj u Rusiji ove godine smanjiti na 98,1 milion putnika sa prošlogodišnjih 105 miliona i da mnogo zavisi od toga šta će S7 uraditi sa svojim povučenim avionom, prenela je državna novinska agencija Tass.
 

9 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Totalna zbrka: Udarac za Wolt i Glovo

Kompanije Wolt i Glovo dobile su novčanu kaznu zbog nezakonitih identifikacijskih brojeva koje su vozači dostavljači morali da nose kao rezultat dogovora s ljubljanskom opštinom. Inače, razmišljalo se i o zabrani dostave u centru grada.

18:01

6.7.2024.

19 h

Podeli: