Svet 11

03.07.2024.

18:34

Stižu avioni – vrednost milijarde evra

Evropska multinacionalna kompanija Erbas je u utorak saopštila da je potpisala pismo o namerama sa Filipinima o poslu vrednom milijarde evra.

Izvor: dpa

Stižu avioni – vrednost milijarde evra
Epa-EFE/Gary He

Podeli:

Filipinska avio-kompanija Sebu Pasifik (Cebu Pacific) će, prema saopštenju, kupiti do 152 aviona A321neo, po ukupnoj kataloškoj ceni od 22,3 milijarde evra.

Konkretno, Sebu Pasifik se obavezao na nabavku 102 putničke letelice, uz opciju za još 50.

Porudžbina može biti prilagođena tržišnim uslovima - to se tiče broja aviona, opremom i slično.

Očekuje se da će dve strane ugovor potpisati u trećem kvartalu ove godine.

Proizvođači uz veće porudžbine često odobravaju značajne popuste na katalošku cenu, tako da konačna vrednost posla još nije utvrđena.

Podeli:

11 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Doneta odluka – gotovo je: Kino, šta ćeš sad?

Evropska komisija (EK) objavila je danas da je u skladu sa najavom iz juna uvela privremene više carine na uvoz električnih vozila (EV) iz Kine, istovremeno naglasivši da razgovori sa Pekingom o rešenju cele situacije i dalje traju.

16:53

4.7.2024.

1 d

Svet

Sprema se haos? Ukrajina odbija

Ukrajina neće produžavati gasni sporazum sa Rusijom izjavio je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski i dodao da su u toku pregovori o slanju prirodnog gasa iz Azerbejdžana u Evropsku uniju.

9:39

4.7.2024.

1 d

Svet

Rusija povlači avione: Odloženi letovi

Sankcije su primorale najveću rusku privatnu avio-kompaniju da povuče neke od svojih aviona, dok je nacionalni avioprevoznik zemlje odložio letove zbog nedostatka osoblja, saopšteno je.

20:35

4.7.2024.

1 d

Podeli: