Svet 2

02.07.2024.

14:37

Ove cene su naljutile Nemce

Kako pišu nemački mediji, cena krompira i dalje raste. Krompir je poskupeo i prethodnih meseci, a izuzetak nije ni ovaj mesec s rastom cine od 5,01 odsto.

Izvor: Fenix magazin/Sanja Čović

Ove cene su naljutile Nemce
Shutterstock/Davizro Photography

Podeli:

Vreća krompira od 2 kilograma trenutno košta 4,19 evra. Krompir koji je nedavno koštao oko 2,59 evra sada košta gotovo četiri evra u skoro svim nemačkim prodavnicama. Drastični rast cene krompira prati i lošiji kvalitet, primetili su kupci.

Mediji navode kako je neznatno poskupela i gotova pica za 1,45 posto, prenosi Feniks magazin.

Padaju cene zelene salate i paprike

Međutim, pad cene vidljiv je kod zelene salate. Dok je glavica zelene salate u prošloj anketi koštala 1,25 evra, ovog meseca cena je bila 1,19 evra. To odgovara padu od 4,8 odsto.

U međuvremenu su cene paprike još značajnije pale. U odnosu na prethodni mesec cena 500 grama mešavine paprike pala je za 6,92 odsto. Inače su cene ostale stabilne.

Uporedite li proizvode koji su bili dostupni krajem maja i sada, kupovinu koju je na kasi supermarketa kupac plaćao 83,78 evra, kupac sada plaća 83,79 evra.

Radi se dakle o razlici od jednog centa.

Podeli:

2 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Sprema se haos? Ukrajina odbija

Ukrajina neće produžavati gasni sporazum sa Rusijom izjavio je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski i dodao da su u toku pregovori o slanju prirodnog gasa iz Azerbejdžana u Evropsku uniju.

9:39

4.7.2024.

7 h

Podeli: