Svet 7

01.07.2024.

14:02

Neverovatno: Bitkoin skače na 250.000 dolara?

Prema najnovijim podacima iz Bitcoin Rainbow Chart-a, predviđa se da će cena Bitcoina (BTC) dostići čak 250.000 dolara.

Izvor: web-mind

Neverovatno: Bitkoin skače na 250.000 dolara?
shutterstock, smolaw

Podeli:

Ovo ambiciozno predviđanje zasnovano je na analizi prethodnih ciklusa i trenutnih tržišnih trendova.

Bitcoin Rainbow Chart

Analiza Bitcoin Rainbow Chart-a pokazuje da je trenutno odličan trenutak za kupovinu Bitcoina. Ovaj grafikon prikazuje kretanje cene Bitcoina na logaritamskoj skali i može biti koristan alat za predviđanje potencijalnih vrhova ciklusa. Višebojni grafikon ističe različite zone, od "Bitcoin je mrtav" do "Maksimalna teritorija balona". Trenutno se BTC nalazi u zoni označenoj kao "KUPOVINA!".

Prema AMBCrypto, maksimumi prethodna dva ciklusa dogodili su se 17–18 meseci nakon prepolovljenja (halving). Ako se ovaj trend nastavi, maksimum trenutnog ciklusa mogao bi biti dostignut u septembru ili oktobru 2025. Godine, objavio je portal AmbCrypto, piše web-mind.

U 2021. godini, Bitcoin nije uspeo da pređe "Da li je ovo balon?" teritoriju. AMBCrypto ovog puta zauzima konzervativniji pristup i pretpostavlja da Bitcoin možda neće preći "HODL" teritoriju. Čak i ovaj konzervativni pristup stavlja Bitcoin na vrednost od 260.000 dolara, dok bi optimističnija procena mogla iznositi 373.000 dolara ukoliko Bitcoin pređe u teritoriju "Da li je ovo balon?".

Pregled trenutnog stanja na tržištu

Bitcoin se trenutno trguje blizu zone podrške od 60.000 dolara. Pre skoro dva meseca, ista ova zona podrške bila je ponovo testirana nakon naglog pada cene na 56.000 dolara. U tom periodu, investitori su bili oprezni, a sentiment na tržištu pun straha. Sličan sentiment vlada i danas.

Iako kratkoročno kretanje cena pokazuje znakove pada, dugoročniji trend ostaje snažno rastući. U proteklih šest meseci, od najnižih nivoa krajem januara kada je cena iznosila 38.500 dolara, Bitcoin je zabeležio rast od blizu 55 odsto. Ključni nivo podrške postavljen je na 56.500 dolara, koji će kupci braniti u narednim nedeljama.

Tržišni sentiment i dodatni pokazatelji

Međutim, trenutni tržišni sentiment pokazuje drugačiju sliku. Coinbase Premium Index je bio negativan proteklih mesec dana, što ukazuje na to da je cena na Coinbase tržištu niža od Binance USDT Bitcoin para za nešto manje od 0.1 odsto To implicira da je interes američkih investitora za Bitcoin znatno opao u proteklih šest nedelja. U martu i aprilu 2024. godine, indeks je uglavnom bio pozitivan, ali se sentiment značajno promenio od tada.

Još jedan znak medveđeg sentimenta na tržištu je nagli pad Open Interest-a (OI). Na dan 6. juna, OI je bio na 19,1 milijardi dolara. Trenutno, sa cenama nižim za 14,6%, OI iznosi 16,5 milijardi dolara. Ovo ukazuje da učesnici futures tržišta radije ostaju po strani i nisu voljni da ulažu u BTC zbog konstantnog pada u proteklim nedeljama.

AMBCrypto je takođe primetio da su podaci od Farside Investors o prilivima Bitcoin ETF-a bili negativni tokom protekle nedelje, što je znatno drugačije od prve nedelje juna. Ova promena sentimenta dodatno komplikuje predviđanja.

Podeli:

7 Komentari

Možda vas zanima

Svet

"Zbogom kešu"

Privrženost Nemaca kešu se topi iz godine u godinu, pa je 2023. samo 51 odsto svih plaćanja obavljeno novčanicama i kovanicama, saopštila je Bundesbanka u ponedeljak.

8:03

2.7.2024.

1 d

Podeli: