Svet 6

29.06.2024.

15:04

Brisel doneo odluku: Još jedna zemlja na listi

Brisel je danas doneo odluku da na Minsk prenese niz sankcija koje su prethodno uvedene protiv Moskve

Izvor: Novosti, RIA Novosti

Brisel doneo odluku: Još jedna zemlja na listi
EPA-EFE/STEPHANIE LECOCQ

Podeli:

Evropska unija proširila je niz sankcija uvedenih protiv Rusije na Belorusiju, te je tako zabranjen uvoz zlata, dijamanata, uglja, mineralnih proizvoda, sirove nafte i helijuma iz Belorusije u Uniju, javljaju danas RIA Novosti.  

Evropska unija, takođe, zabranjuje prevoz tereta vozilima koji su registrovani u Belorusiji, uključujući i prikolice i poluprikolice. 

Unija zabranjuje evropskim kompanijama i reeksport robe u Belorusiju, ukoliko se radi o robi koja potpada pod određena ograničenja EU.

Takođe je zabranjen tranzit robe i tehnologija dvostruke namene kroz Belorusiju. 

Podsetimo, protiv Ruske Federacije do sada je uvedeno 14 paketa sankcija, a iz Unije su poručili da već rade i na 15. 

Uprkos velikom broju ograničenja i pritiscima, Moskva je uspela da postigne veliki privredni rast. Pred njom je sada novi cilj - da postane četvrta ekonomija sveta.

Podeli:

6 Komentari

Možda vas zanima

Region

Stiže velika promena u bankama

S poslednjim danom juna ističe rok od godinu dana tokom kojeg su banke u Hrvatskoj sa svojim klijentima koji imaju prećutno prekoračenje na računima trebalo da ugovore novo, dopušteno prekoračenje u istom iznosu.

14:10

30.6.2024.

1 d

Srbija

Otvara se nova fabrika u Srbiji

Kineska kompanija Ningbo Zhenyu Technology co. ltd. planira da u Apatinu otvori fabriku u koju će uložiti okvirno 50 mil EUR u periodu od 2024. do 2028. godine i to u izgradnju, opremanje i operacije fabrike.

15:22

30.6.2024.

1 d

Podeli: