Svet 0

29.06.2024.

9:21

Italija i Google na sudu?

Italija traži od Gugla da plati milijardu evra neplaćenih poreza i kazni, sedam godina nakon što je američka kompanija rešila značajan poreski spor sa rimskim vlastima, prenosi Rojters pozivajući se na tri izvora sa direktnim saznanjima o tome.

Izvor: Tanjug

Italija i Google na sudu?
Rawpixel.com/Shutterstock

Podeli:

Izvori su rekli da je italijanska agencija za prihode započela proces sa Guglom koji bi se mogao završiti ili nagodbom ili pokretanjem sudske parnice. Istraga, pokrenuta u decembru 2022. godine, obuhvata period od 2018. do 2022. godine, rekao je jedan od izvora.

Tužioci u Milanu, kao i u prethodnoj istrazi, tvrde da tehnološki gigant nije prijavio niti platio porez na prihode dobijene u Italiji, ali ovog puta su razlozi za optužbu drugačiji, rekli su izvori.

Gugl je 2017. platio 306 miliona evra kao američka kompanija sa stalnim prisustvom u Italiji.

Sada se zahtev poreske uprave tiče oporezivanja digitalne infrastrukture koju Gugl ima u Italiji, koja mu omogućava da radi i ostvaruje profit.

Gugl je saopštio da poštuje poreske zakone i da sarađuje sa italijanskim vlastima.

"Mi se pridržavamo poreskih zakona u svim zemljama u kojima poslujemo, uključujući Italiju", rekao je portparol kompanije u izjavi Rojtersu.

Podeli:

Tagovi

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

"Zbogom Rusijo"

Nemačka je u petak, u Štadeu kod Hamburga, počela izgradnju prvog od tri planirana kopnena terminala za prijem tečnog prirodnog gasa.

16:00

29.6.2024.

1 d

Region

Stiže velika promena u bankama

S poslednjim danom juna ističe rok od godinu dana tokom kojeg su banke u Hrvatskoj sa svojim klijentima koji imaju prećutno prekoračenje na računima trebalo da ugovore novo, dopušteno prekoračenje u istom iznosu.

14:10

30.6.2024.

22 h

Srbija

Otvara se nova fabrika u Srbiji

Kineska kompanija Ningbo Zhenyu Technology co. ltd. planira da u Apatinu otvori fabriku u koju će uložiti okvirno 50 mil EUR u periodu od 2024. do 2028. godine i to u izgradnju, opremanje i operacije fabrike.

15:22

30.6.2024.

21 h

Podeli: