Svet 0

28.06.2024.

20:18

Banke na udaru: Hoće li biti uplata?

Banke Nationwide, HSBC, Barclays i Virgin Money širom Velike Britanije suočavaju se sa problemima pri pružanju usluga, usled čega su korisnici sprečeni da šalju i primaju novac.

Izvor: Tanjug

Banke na udaru: Hoće li biti uplata?
Depositphotos, okuka67

Podeli:

Problemi u bankarskim sistemima bi naročito mogli da utiču na mnogobrojne Britance koji danas primaju platu, a pojedini korisnici su već prijavili ove smetnje, prenosi Skaj njuz.

HSBC UK je saopštio da je došlo do ''posebnog pitanja plaćanja koje utiče na više banaka", a Nationwide je okrivio "problem plaćanja trećih strana".

Barclays je takođe upozorio kupce, dok je Virgin Money saopštio da je pristup njihovoj aplikaciji u potpunosti vraćen nakon jutarnjih problema, ali da postoji zaostatak uplata za obradu.

Uprava za finansije saopštila je da prati situaciju i da Banka Engleske sarađuje sa pogođenim bankama.

Prema podacima veb-stranice DownDectecor, danas do 8.45 po lokalnom vremenu prijavljeno je više od 7.000 smetnji.

Podeli:

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

"Zbogom Rusijo"

Nemačka je u petak, u Štadeu kod Hamburga, počela izgradnju prvog od tri planirana kopnena terminala za prijem tečnog prirodnog gasa.

16:00

29.6.2024.

1 d

Svet

Sledi haos? Objavljeno: "Vodićemo veće ratove"

Svet čekaju "ratovima za hranu" jer su geopolitičke tenzije izazvale porast protekcionizma usred zabrinutosti zbog smanjenja zaliha, smatra jedan od najvećih svetskih trgovaca poljoprivrednim proizvodima "Olam Agri".

10:06

29.6.2024.

1 d

Region

Stiže velika promena u bankama

S poslednjim danom juna ističe rok od godinu dana tokom kojeg su banke u Hrvatskoj sa svojim klijentima koji imaju prećutno prekoračenje na računima trebalo da ugovore novo, dopušteno prekoračenje u istom iznosu.

14:10

30.6.2024.

11 h

Podeli: