Svet 7

27.06.2024.

12:48

Vraćaju se u Ukrajinu?

Švedska kompanija nameštaja Ikea razmatra da ponovo otvori svoju prodavnicu u Kijevu, objavio je danas ukrajinski Forbs, pozivajući se na dva menadžera tog centra i dva konsultanta za nekretnine.

Izvor: Tanjug

Vraćaju se u Ukrajinu?
EPA-EFE/ANATOLY MALTSEV

Podeli:

"Glavni prioritet kompanije za nastavak rada u Kijevu je bezbednost naših zaposlenih i kupaca", navela je grupa Ingka, koja je deo Ikea grupe, za Forbs, prenosi Kijev Independent.

Ikea je svoju prvu prodavnicu otvorila u kijevskom tržnom centru "Blokbaster" (Blockbuster) 1. februara 2021. godine, a zatvorila je godinu dana kasnije, odnosno kada je počeo rat sa Rusijom.

Prema pisanju Forbsa, znak za povratak Ikee bio je uspeh prodavnice H&M, a oni su pratili povratak Inditeksa, multinacionalne kompanije u španskom vlasništvu koja poseduje Zaru i slične brendove.

H&M je ponovo otvoren u Kijevu prošlog novembra, dok je Inditeks svoje prodavnice ponovo otvorio 3. aprila.

Kada je reč o poslovanju u Rusiji, Ikea je zatvorila prodavnice u martu 2022. i potpuno napustila zemlju prošle godine.

Podeli:

7 Komentari

Možda vas zanima

Svet

"Zbogom Rusijo"

Nemačka je u petak, u Štadeu kod Hamburga, počela izgradnju prvog od tri planirana kopnena terminala za prijem tečnog prirodnog gasa.

16:00

29.6.2024.

11 h

Svet

Sledi haos? Objavljeno: "Vodićemo veće ratove"

Svet čekaju "ratovima za hranu" jer su geopolitičke tenzije izazvale porast protekcionizma usred zabrinutosti zbog smanjenja zaliha, smatra jedan od najvećih svetskih trgovaca poljoprivrednim proizvodima "Olam Agri".

10:06

29.6.2024.

16 h

Svet

Bruka, Putine

Za proizvodnju limuzine Aurus koju je ruski predsednik Vladimir Putin poklonio severnokorejskom lideru KiM Džong-unu tokom prošlonedeljne posete Pjongjangu korišćeni su južnokorejski delovi, pokazuju podaci do kojih je došla agencija Rojters.

11:27

28.6.2024.

1 d

Podeli: