Svet 1

26.06.2024.

20:59

Nemačka i Kina potpisale

Berlin i Peking potpisali su memorandum o razumevanju u vezi sa prekograničnim prenosom podataka, što će pomoći proizvođačima automobila da prenose podatke u Nemačku, rekao je danas nemački ministar Folker Vising.

Izvor: Tanjug

Nemačka i Kina potpisale
Shutterstock/Image Bunker

Podeli:

Sporazum su potpisali pomenuti nemački ministar za digitalne poslove i transport i direktor kineske administracije za sajber prostor, preneo je Rojters.

Nemački ministar Folker Vising rekao je da je od "suštinske važnosti da je protok tih podataka što slobodniji, uzimajući u obzir interese privatnosti i sigurnosti, a zajednička deklaracija predstavlja osnovu za dijalog".

"Mi stvaramo kontinuiranu razmenu i zajedničko razumevanje pravnog okvira politike podataka između dve zemlje", rekao je on.

Prenos podataka izvan granica Kine sporno je pitanje za strane firme koje tamo posluju, napominje Rojters.

Kineski regulatori nagovestili su ublažavanje svog stava nakon što su prošle godine pooštrili pravila o podacima za automobilsku industriju predlažući da se pametnim vozilima u Kini zabrani direktni prenos podataka u inostranstvo.

Kako navodi agencija, samovozeći automobili prikupljaju masu podataka kako o ponašanju putnika i vozača, tako i o neposrednoj okolini.

Agencija napominje da su Evropska unija i SAD zabrinute zbog mogućeg bezbednosnog rizika od ulaska kineske tehnologije na njihova tržišta i prikupljanja lokalnih podataka.

Podeli:

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Država uvodi porez na stoku

Danska vlada se nakon više meseci teških pregovora dogovorila sa poljoprivrednicima, proizvođačima i ekološkim grupama da od 2030. godine oporezuju emisije metana koji proizvode domaće životinje poput krava i svinja.

17:06

27.6.2024.

1 d

Svet

Porodice dobijaju 350 evra

Domaćinstva u Velikoj Britaniji sa malim prihodima dobiće uskoro pomoć od 350 evra (300 funti) za struju, gas i hranu iz Fonda za podršku domaćinstvu, objavio je San.

22:07

27.6.2024.

1 d

Svet

Bruka, Putine

Za proizvodnju limuzine Aurus koju je ruski predsednik Vladimir Putin poklonio severnokorejskom lideru KiM Džong-unu tokom prošlonedeljne posete Pjongjangu korišćeni su južnokorejski delovi, pokazuju podaci do kojih je došla agencija Rojters.

11:27

28.6.2024.

1 d

Svet

Sledi haos? Objavljeno: "Vodićemo veće ratove"

Svet čekaju "ratovima za hranu" jer su geopolitičke tenzije izazvale porast protekcionizma usred zabrinutosti zbog smanjenja zaliha, smatra jedan od najvećih svetskih trgovaca poljoprivrednim proizvodima "Olam Agri".

10:06

29.6.2024.

6 h

Podeli: