Svet 0

26.06.2024.

11:14

Opasne igračke u prodaji skoro dve godine; Hitno povlačenje

Milioni Miniverse kompleta igračaka povučeno je jer predstavljaju ozbiljan rizik od opekotina kože, očiju i iritacije respiratornih organa kada se dodirnu, udahnu ili progutaju, saopštila je američka Komisija za bezbednost potrošačkih proizvoda.

Izvor: Blic.rs

Opasne igračke u prodaji skoro dve godine; Hitno povlačenje
maxim ibragimov/Shutterstock

Podeli:

Povlačenje proizvoda uključuje setove "Make it Mini" koji sadrže smole koje, kada su tečne, mogu da izazovu povrede i iritacije i kod dece i kod odraslih. CPSC je takođe otkrio da smole sadrže hemijska jedinjenja koja se zovu "akrilati" u količinama koje su zabranjene u proizvodima za decu.

Međutim, nakon što se smole očvrsnu, one više ne predstavljaju ovu opasnost, navodi agencija. Isak Larian, izvršni direktor MGA saopštio je da je igračka bila na tržištu 18 meseci i procenio da samo 10 do 15 odsto opozvanih igračaka još uvek ima tečnu smolu.

CPSC je saopštio da je MGA Entertainment primio 26 izveštaja o incidentima sa setovima igračaka od dece i odraslih, uključujući izveštaje o opekotinama i iritaciji kože, i iritaciji disajnih puteva, uz jedan izveštaj da je to izazvalo slučaj astme kod korisnika.

Većina setova se sastoji od sfere koja sadrži materijale potrebne za sklapanje minijaturnog uređaja, hrane ili predmeta.

Pakovanje od smole u ​​svakom setu može da imitira prehrambene artikle kao što su tegla putera od kikirikija, javorov sirup, posuda za mleko itd, a smole kada se stvrdnu imitiraju hranu.

Povučeni proizvodi su prodavani u mnogim supermarketima, ali i preko interneta, poput Amazona.

Podeli:

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Audi zatvara fabriku: "Prodajemo"

Nemački proizvođač luksuznih automobila Audi najavio je prodaju svoje briselske fabrike i traži potencijalne investitore, rekao je šef proizvodnje Gerd Voker.

20:31

18.9.2024.

15 h

Svet

Rusija gubi: 30% manje

Vrednost ruskog izvoza sirove nafte je od kraja juna pala za skoro 30 odsto zbog globalnog pada cena nafte, prenosi Blumberg pozivajući se na proračune svojih stručnjaka.

17:32

18.9.2024.

18 h

Podeli: