Svet 1

14.06.2024.

8:40

Poznati modni brend u stečaju

Holandski brend odeće Scotch & Soda opet je u problemima. Evropska podružnica grupe, S&S Europe BV, je insolventna. Prema saopštenju kompanije, odgovorni su “logistički problemi nakon ponovnog pokretanja 2023.” i rezultirajući “stalni gubici”.

Izvor: Fenix magazin/Marin Marić

Poznati modni brend u stečaju
Shutterstock/ArtMediaWorx

Podeli:

Scotch & Soda je prošle godine morao da podnese zahtev za stečaj, a zatim ga je preuzela američka kompanija Bluestar Alliance. Čini se da ti problemi još nisu u potpunosti okončani, prenosi Feniks magazin.

Prema podacima kompanije, novim stečajem pogođene su 92 prodavnice i 721 radnik. To uključuje 28 prodavnica s 320 zaposlenih u Holandiji. Preostale podružnice su u Nemačkoj, Belgiji, Austriji i Luksemburgu.

Podružnica S&S Europe odgovorna je za stacionarnu maloprodaju i e-trgovinu za Scotch & Soda u severnoj Evropi. Uprkos finansijskim poteškoćama, sve podružnice u Holandiji u početku će ostati otvorene. Prema kompaniji, stečajni upravnici Mičel Muidžes i Abslem Urhris iz advokatske kompanije Tanger Advocaten rade na “ponovnom pokretanju”.

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Audi zatvara fabriku: "Prodajemo"

Nemački proizvođač luksuznih automobila Audi najavio je prodaju svoje briselske fabrike i traži potencijalne investitore, rekao je šef proizvodnje Gerd Voker.

20:31

18.9.2024.

17 h

Svet

Rusija gubi: 30% manje

Vrednost ruskog izvoza sirove nafte je od kraja juna pala za skoro 30 odsto zbog globalnog pada cena nafte, prenosi Blumberg pozivajući se na proračune svojih stručnjaka.

17:32

18.9.2024.

20 h

Podeli: