Svet 0

08.06.2024.

12:17

Cena će vas šokirati: Ova ovca skuplja od luksuznih automobila

Na sajmu u Mbouru, 100 kilometara od glavnog grada Senegala, Dakara, prodaju se ovce vrste Ladoum po ceni od 90.000 dolara.

Izvor: Fenix Magazin

Cena će vas šokirati: Ova ovca skuplja od luksuznih automobila
Profimedia - Fatma Esma Arslan Ozdel / Anadolu/ABACAPRESS.COM

Podeli:

Ovca, poznata i kao "kralj ovaca", godinama se prodaje po cenama koje premašuju cene luksuznih automobila, a za stanovništvo Senegala ova rasa je "više od ovce".

Ova pasmina nastala je mešavinom “Toubaire” iz Mauritanije i “Balibali” iz Malija, prenosi Feniks magazin.

Visok 1,5 metara i težak oko 170 kilograma, Ladoum više liči na malog konja nego na ovcu, a u zapadnoj Africi se smatra znakom prestiža.

Na sajmu, pred veliki muslimanski praznik Kurban bajram, kupcima su ponuđene ovce ove rase različitih boja i karakteristika.

Za razliku od ostalih ovaca i ovnova, Ladoumi se ne kolju na pijacama, već u posebno pripremljenim udobnim prostorijama.

Osim toga, Ladoumi se koriste u uzgojne svrhe za ulepšavanje drugih pasmina. U gotovo svim regijama Senegala održavaju se razna takmičenja za odabir najlepšeg Ladouma.

Podeli:

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Vraćaju se u Ukrajinu?

Švedska kompanija nameštaja Ikea razmatra da ponovo otvori svoju prodavnicu u Kijevu, objavio je danas ukrajinski Forbs, pozivajući se na dva menadžera tog centra i dva konsultanta za nekretnine.

12:48

27.6.2024.

15 h

Srbija

Novi "Soko" ide u Prag

Novi elektromotorni kineski brzi voz "Soko", koji je nedavno stigao u Srbiju, sutra kreće u Prag na sertifikaciju u skladu sa pravilima Evropske železničke agencije, kako bi mogao da saobraća brzom prugom između Beograda i Budimpešte.

8:23

27.6.2024.

20 h

Svet

Država uvodi porez na stoku

Danska vlada se nakon više meseci teških pregovora dogovorila sa poljoprivrednicima, proizvođačima i ekološkim grupama da od 2030. godine oporezuju emisije metana koji proizvode domaće životinje poput krava i svinja.

17:06

27.6.2024.

11 h

Podeli: