Svet 1

07.06.2024.

16:05

Banka Rusije nije promenila referentnu kamatu, ali...

Centralna Banka Rusije (BR) objavila je danas da je odlučila da zadrži referentnu kamatnu stopu na 16 odsto, ali istovremeno nagovestila da bi mogla da je poveća na sledećem sastanku.

Izvor: Tanjug

Banka Rusije nije promenila referentnu kamatu, ali...
Shutterstock, Doubletree Studio

Podeli:

Kako se navodi u saopštenju banke, rast domaće tražnje u Rusiji i dalje značajno nadmašuje mogućnost proširenja ponude roba i usluga.

Potrošačka aktivnost je i dalje visoka usred rastućih prihoda domaćinstava i dobrog raspoloženja potrošača, prenosi Komersant.

Kreditna aktivnost je i dalje visoka kako u segmentu stanovništva, tako i u segmentu privrede.

Podaci iz anketa preduzeća ukazuju na kontinuiranu visoku potražnju za investicijama, nezaposlenost u Rusiji je dostigla istorijski minimum a realni rast plata se ubrzao, dodaje se u izveštaju.

Sledeći sastanak Banke Rusije o kamatnoj stopi će biti održan 26. jula.

Podeli:

1 Komentari

Možda vas zanima

Region

Povlače čak dva proizvoda: "Ne jedite ih"

U Hrvatskoj su iz prodaje povučeni spanać marke "Natur Pur", zbog utvrđene bakterije salmonela, kao i dimljene roštiljske kobasice "Bebrinka", zbog identifikovanog i neobeleženog alergena soje, saopštio je danas hrvatski Državni inspektorat.

21:17

23.10.2024.

1 d

Srbija

Objavljena prosečna plata u Srbiji

Prosečna avgustovska bruto zarada iznosila je 133.591 dinar, dok je prosečna neto zarada, bez poreza i doprinosa iznosila 96.649 dinara, objavio je danas Republički zavod za statistiku (RZS).

12:59

25.10.2024.

6 h

Svet

Doneta odluka: Zabrana izdavanja "stanova na dan"

Vlasti španskog grada Malage zabraniće nova kratkoročna turistička iznajmljivanja u 43 gradska naselja, kako bi odgovorile na revolt stanovnika da im turizam, koji je u porastu, podiže cene na tržištu nekretnina.

9:19

25.10.2024.

9 h

Podeli: