Svet 1

06.06.2024.

22:48

"Ipak odustajemo"

Sindikati lučkih radnika u Argentini odustali su od planiranog štrajka u lukama za isporuku žitarica u regionu Rosario nakon pregovora koje je predložila vlada, naveli su danas sindikalni predstavnici.

Izvor: Tanjug

"Ipak odustajemo"
Shutterstock/Komsan Loonprom

Podeli:

Savez pomorskih radnika FESIMAF, koji okuplja nekoliko sindikata, najavio je ranije danas planove za početak štrajka u trajanju od 48 sati, tvrdeći da je Komora vlasnika tegljača (CAR) odbila da pregovara o produžetku kolektivnog ugovora, preneo je Rojters.

"Svi radimo normalno", rekao je šef odeljenja sindikata SOMU, članice FESIMAF-a Raul Durdos.

On je dodao da su vladini zvaničnici naredili prekid štrajka od 13 sati po lokalnom vremenu, kako bi bili omogućeni razgovori između predstavnika radnika i kompanija.

Štrajk je organizovan u jeku žetve kukuruza i soje, dva glavna poljoprivredna proizvoda u južnoameričkoj zemlji, koji se transportuju u argentinskim lukama.

Zbog potencijalnih nestašica u snabdevanju energijom, sindikat je ranije danas potvrdio da će s radom nastaviti samo tegljači, koji vuku brodove za snabdevanje termoelektrana i tankere za tečni prirodni gas.

Argentina je jedan od najvećih svetskih izvoznik hrane, a više od 80 odsto pošiljki odlazi iz luka koje se nalaze severno od Rosarija, navodi Rojters.

Podeli:

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Gotovo je i s ruskim gasom?

Belgija, jedan od najvećih evropskih uvoznika tečnog prirodnog gasa (LNG) iz Rusije, pozvala je EU da zabrani uvoz ruskog goriva, upozoravajući da kompanije ne mogu raskinuti dugoročne ugovore osim ako blok ne uvede sankcije.

14:12

27.9.2024.

1 d

Podeli: