Svet 0

06.06.2024.

18:08

Helikopteri stižu u Nemačku

Nemačka je naručila 44 transportna helikoptera vredna 1,9 milijardi evra za svoje federalne policijske snage od kompanije "Erbas helikopters" (Airbus Helicopters).

Izvor: Tanjug

Helikopteri stižu u Nemačku
EPA/SERGEI ILNITSKY

Podeli:

Ministarka unutrašnjih poslova Nensi Fezer objavila je danas odluku o kupovini helikoptera H225 super puma, na Međunarodnom vazduhoplovnom sajmu ILA u blizini Berlina.

"Uz pomoć najsavremenijih, novih helikoptera, federalna policija će moći da obavlja svoje zadatke u obezbeđivanju naših granica, borbi protiv terorizma, zaštiti kritične infrastrukture ili izvođenju velikih operacija još brže i fleksibilnije", rekla je ministarka Fezer, preneo je Blumberg.

Helikopteri će takođe igrati centralnu ulogu u civilnoj zaštiti jer će se njima pružati podrška u operacijama spasavanja i evakuacije i transportu pomoćnih sredstava u područja koja su teško dostupna.

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Gotovo je i s ruskim gasom?

Belgija, jedan od najvećih evropskih uvoznika tečnog prirodnog gasa (LNG) iz Rusije, pozvala je EU da zabrani uvoz ruskog goriva, upozoravajući da kompanije ne mogu raskinuti dugoročne ugovore osim ako blok ne uvede sankcije.

14:12

27.9.2024.

1 d

Podeli: