Svet 0

05.06.2024.

21:37

Mekdonalds izgubio spor: Ne sme da ima "Big Mek"

Mekdonalds je izgubio pravnu bitku da zadrži svoj zaštitni znak "Big Mek" izvan svojih kultnih hamburgera.

Izvor: Blic

Mekdonalds izgubio spor: Ne sme da ima "Big Mek"
mstudeny / Shutterstock.com

Podeli:

Lanac brze hrane Mekdonalds naime, nema pravo da koristi termin "Big Mek" za proizvode od živine, nakon što ga nije koristio za njih pet uzastopnih godina, saopštio je evropski sud, u delimičnoj pobedi irskog rivala Supermaka u dugotrajnom sporu o žigovima.

Presuda Opšteg suda sa sedištem u Luksemburgu bila je usredsređena na pokušaj Supermaka 2017. godine da opozove Mekdonaldsovu upotrebu imena Big Mac, koji je američka kompanija registrovala 1996. godine za proizvode od mesa i živine i usluge koje se pružaju u restoranima.

Kancelarija Evropske unije za intelektualnu svojinu (EUIPO) odbacila je zahtev Supermaka za opoziv i potvrdila da Mekdonalds koristi termin za sendviče sa mesom i piletinom, što je navelo irsku kompaniju da ospori odluku prenosi Rojters.

Supermak, koji je otvorio svoje prve restorane u Golveju 1978. godine, prodaje govedinu i pileće hamburgere, kao i pržene pileće nagetse i sendviče. Opšti sud je odbacio argumente Mekdonaldsa i delimično poništio i preinačio odluku EUIPO-a.

"Mekdonalds gubi zaštitni znak EU Big Mac u pogledu živinskih proizvoda", presudile su sudije.

"Mekdonalds nije implementirao istinsku upotrebu u kontinuiranom periodu od pet godina u Evropskoj uniji u vezi sa određenim proizvodima i uslugama", dodali su.

Podeli:

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Vraćaju se u Ukrajinu?

Švedska kompanija nameštaja Ikea razmatra da ponovo otvori svoju prodavnicu u Kijevu, objavio je danas ukrajinski Forbs, pozivajući se na dva menadžera tog centra i dva konsultanta za nekretnine.

12:48

27.6.2024.

16 h

Srbija

Novi "Soko" ide u Prag

Novi elektromotorni kineski brzi voz "Soko", koji je nedavno stigao u Srbiju, sutra kreće u Prag na sertifikaciju u skladu sa pravilima Evropske železničke agencije, kako bi mogao da saobraća brzom prugom između Beograda i Budimpešte.

8:23

27.6.2024.

20 h

Svet

Država uvodi porez na stoku

Danska vlada se nakon više meseci teških pregovora dogovorila sa poljoprivrednicima, proizvođačima i ekološkim grupama da od 2030. godine oporezuju emisije metana koji proizvode domaće životinje poput krava i svinja.

17:06

27.6.2024.

11 h

Podeli: