Svet 1

31.05.2024.

16:47

Kinesko "čudovište" koje nam je stiglo ima novi status: Šta to znači?

Kineska platforma za onlajn prodaju Temu će ubuduće morati da poštuje stroža pravila Evropska unije i poštuje obaveze koje proizilaze iz Zakona o digitalnim uslugama (DSA).

Izvor: Tanjug

Kinesko "čudovište" koje nam je stiglo ima novi status: Šta to znači?
Shutterstock/Achira22

Podeli:

Evropska komisija (EK) je danas objavila da Temu ima prosečno više od 45 miliona korisnika mesečno u Evropskoj uniji zbog čega spada u kategoriju veoma velikih onlajn platformi (VLOP) koje imaju više zakonskih obaveza u EU.

Kako se navodi, kineska platforma mora da ublaži sve sistemske rizike koji proizilaze iz usluga koje pruža i reaguje na prodaju falsifikovane robe, nesigurnih ili nelegalnih proizvoda i predmeta koji krše prava intelektualne svojine.

Evropska komisija naglašava da Temu, između ostalog, mora da obezbedi spoljnu i nezavisnu godišnju reviziju sopstvenih procena rizika i usklađenosti sa obavezama koje su navedene u Zakonu o digtalnim uslugama.

Temu će morati da se pridržava najstrožih pravila u okviru DSA u roku od četiri meseca od današnjeg obaveštenja, odnosno da primeni sve navedene mere do kraja septembra 2024, zaključuje se u saopštenju na sajtu Evropske komisije.

Podeli:

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Egipat glavni na listi Rusije

Trgovinski promet između Rusije i Egipta porastao je za 16 odsto u 2023. godini, saopštilo je danas rusko Ministarstva industrije i trgovine.

21:52

16.9.2024.

1 d

Svet

Zabrana: "Nema stanova na dan"

Zabrana izdavanja novih dozvola za kratkoročni zakup u tri okruga u strogom centru Atine ostaće na snazi najmanje godinu dana, saopštila je danas grčka vlada, istovremeno podižući porez na iznajmljivanje takvog smeštaja za odmor.

20:15

16.9.2024.

1 d

Podeli: