Svet 0

21.05.2024.

22:03

Saudijska Arabija se okreće ka Japanu

Prestolonaslednik Saudijske Arabije, princ Mohamed bin Salman obećao je tokom današnjeg video razgovora sa japanskim premijerom Fumiom Kišidom stabilne isporuke nafte Japanu, saopštilo japansko ministarstvo spoljnih poslova.

Izvor: Tanjug

Saudijska Arabija se okreće ka Japanu
Shutterstock/murathakanart

Podeli:

Navodi se da je prestolonaslednik rekao Kišidi da "Saudijska Arabija ostaje posvećena stabilnom snabdevanju Japana sirovom naftom", kao i da Saudijska Arabija želi saradnju sa Japanom i u drugim oblastima, uključujući i oblast čiste energije, prenosi Rojters.

U ponedeljak je saudijski prestolonaslednik iznenada odložio posetu Japanu gde je trebalo da boravi od 20. do 23. maja, navodeći kao razlog zdravstvene probleme.

Saudijski prestolonaslednik princ Mohamed bin Salman je trebalo da se sastane sa premijerom Kišidom i japanskim carem Naruhitom.

U saopštenju japanskog ministarstva spoljnih poslova se navodi da je Kišida rekao prestolonasledniku da Japan očekuje da saudijsko kraljevstvo nastavi da igra vodeću ulogu u stabilizaciji globalnog tržišta nafte, uključujući i dalje povećanje proizvodnje.

Podeli:

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Snalaze se: Da li ovde počinje nezavisnost od Rusije?

Francuska državna kompanija za proizvodnju nuklearnog goriva Orano izabrala je lokaciju Ouk Ridž, u američkoj državi Tenesi, za gradnju svog pogona za obogaćivanje uranijuma, vrednog više milijardi dolara, saopštili su zvaničnici kompanije iz Tenesija.

7:31

7.9.2024.

20 h

Srbija

Ovo su nove cene goriva

Stigle su nove cene goriva, tako da će od danas od 15 časova, na pumpama u Srbiji litar evro dizela koštati 194 dinara, a litar benzina evropremijum BMB biće 179 dinara.

10:43

6.9.2024.

1 d

Podeli: