Svet 3

15.05.2024.

18:14

Amerika u problemu: "Potrošili su mnogo novca"

Izvršni direktor najveće američke banke Džej Pi Morgan Čejs, Džejmi Dajmon upozorio je danas na visok fiskalni deficit Sjedinjenih Američkih Država i pozvao Vašington da ne zanemaruje to pitanje.

Izvor: Tanjug

Amerika u problemu: "Potrošili su mnogo novca"
Shutterstock/DenisProduction.com

Podeli:

"Amerika je potrošila mnogo novca. Tokom kovida i posle kovida, naš deficit je sada na šest odsto BDP-a. To je mnogo, ali očigledno pokreće rast", rekao je Dajmon u intervjuu za Skaj njuz.

Prema njegovim rečima, SAD moraju da se više fokusiraju na pitanje sopstvenog fiskalnog deficita koje je važno i za ceo svet.

"Svaka zemlja može da pozajmi novac i pokrene neki rast, ali to ne mora uvek da vodi dobrom rastu", istakao je Dajmon, prenosi CNBC.

Ako se pitanje visokog fiskalnog deficita Sjedinjenih Američkih Država budu i nadalje zanemarivalo, problemi će verovatno biti "mnogo neprijatniji" nego da se taj problem rešavao na početku, zaključio je šef banke Džej Pi Morgan Čejs.

Podeli:

3 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Snalaze se: Da li ovde počinje nezavisnost od Rusije?

Francuska državna kompanija za proizvodnju nuklearnog goriva Orano izabrala je lokaciju Ouk Ridž, u američkoj državi Tenesi, za gradnju svog pogona za obogaćivanje uranijuma, vrednog više milijardi dolara, saopštili su zvaničnici kompanije iz Tenesija.

7:31

7.9.2024.

18 h

Srbija

Ovo su nove cene goriva

Stigle su nove cene goriva, tako da će od danas od 15 časova, na pumpama u Srbiji litar evro dizela koštati 194 dinara, a litar benzina evropremijum BMB biće 179 dinara.

10:43

6.9.2024.

1 d

Podeli: