Svet 0

13.05.2024.

17:10

Da li šef mora da bude zahtevan i koliko? Evo šta kaže direktor kompanije Nvidia

Izvršni direktor kalifornijske kompanije Nvidia, poznate po proizvodnji naprednih čipova, Jensen Huang je potvrdio navode svojih zaposlenih da je zahtevan šef.

Izvor: Tanjug

Da li šef mora da bude zahtevan i koliko? Evo šta kaže direktor kompanije Nvidia
Shutterstock/jamesonwu1972

Podeli:

Naime, on smatra da je drugačije nemoguće ostvariti veliki uspeh.

U nedavnom intervjuu su zaposleni firme Nvidia naveli da je Huang "zahtevan", "perfekcionista", kao i da "nije lako raditi za njega". Sam Huang je potvrdio izjave zaposlenih, navodeći da ga njihove reči "savršeno" opisuju, prenosi CNBC.

"Treba da bude tako. Ako želite da radite velike stvari, to ne treba da bude lako", izjavio je izvršni direktor firme Nvidia čija se tržišna vrednost procenjuje na više od dva biliona dolara.

On očekuje da viši rukovodioci rade nezavisno i sa malo upustava, a istovremeno traži veliki broj izveštaja da bi sprečio bujanje novih slojeva menadžmenta u firmi.

Huangova taktika nije u skladu sa aktuelnim trendom empatičnog lidera, ali stručnjaci kao što je vanredni profesor organizacionog ponašanja na poslovnoj školi Triniti Vladislav Rivkin kažu da morate biti neumoljivi da biste vodili jednu od najvećih kompanija na svetu.

Imigrantsko poreklo Jensena Huanaga, koji je rođen na Tajvanu, igralo je ulogu u oblikovanju njegovog stila rukovođenja, rekli su stručnjaci za ponašanje za Si-En-Bi-Si. Proveo je neko vreme u internatu, a kao tinejdžer je radio kao perač sudova u restoranu, pa čak i čistio toalete.

Huang sada ima liderski stil "orijentisan na zadatke" koji vrednuje obavljanje stvari, postavljanje ambicioznih ciljeva i praćenje učinka, rekao je Rivkin.

Podeli:

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Snalaze se: Da li ovde počinje nezavisnost od Rusije?

Francuska državna kompanija za proizvodnju nuklearnog goriva Orano izabrala je lokaciju Ouk Ridž, u američkoj državi Tenesi, za gradnju svog pogona za obogaćivanje uranijuma, vrednog više milijardi dolara, saopštili su zvaničnici kompanije iz Tenesija.

7:31

7.9.2024.

18 h

Srbija

Ovo su nove cene goriva

Stigle su nove cene goriva, tako da će od danas od 15 časova, na pumpama u Srbiji litar evro dizela koštati 194 dinara, a litar benzina evropremijum BMB biće 179 dinara.

10:43

6.9.2024.

1 d

Podeli: