Svet 8

10.05.2024.

7:21

Intel puca?

Američka tehnološka kompanija Intel je revidirala naniže svoju prognozu prihoda u drugom kvartalu 2024. godine zbog novih sankcija Vašingtona protiv Pekinga.

Izvor: Tanjug

Intel puca?
Shutterstock/Tester128

Podeli:

Intel je saopštio da i dalje očekuje kvartalni prihod između 12,5 i 13,5 milijardi dolara, ali sada smatra da će on biti u donjoj polovini ovog raspona, prenosi Rojters.

Akcije Intela su na ovu vest reagovale padom za 2,9 odsto, a od početka godine su deonice ove tehnološke kompanije pale za čak 38 odsto.

Vlada SAD je nedavno opozvala dozvole koje su omogućavale nekim američkim kompanijama kao što su Intel i Kvalkom (Qualcomm) da Kini isporučuju čipove koji se koriste u telefonima i laptop računarima firme Hjuavei.

Kompanija Hjuavei je u aprilu izbacila na tržište laptop Mejtbuk iks pro (MateBook X Pro) sa snažnim Intelovim procesorom Kor ultra 9 (Core Ultra 9) koji omogućava lako korišćenje alata veštačke inteligencije (AI).

Američki poslanici iz redova Republikanske partije su kritikovale Ministarstvo trgovine SAD zbog toga što dozvolilo izvoz pomenutog čipa u Kinu.

Podeli:

8 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Snalaze se: Da li ovde počinje nezavisnost od Rusije?

Francuska državna kompanija za proizvodnju nuklearnog goriva Orano izabrala je lokaciju Ouk Ridž, u američkoj državi Tenesi, za gradnju svog pogona za obogaćivanje uranijuma, vrednog više milijardi dolara, saopštili su zvaničnici kompanije iz Tenesija.

7:31

7.9.2024.

19 h

Srbija

Ovo su nove cene goriva

Stigle su nove cene goriva, tako da će od danas od 15 časova, na pumpama u Srbiji litar evro dizela koštati 194 dinara, a litar benzina evropremijum BMB biće 179 dinara.

10:43

6.9.2024.

1 d

Podeli: