Srbija 0

24.10.2024.

10:02

U Srbiji je trenutno ovo povrće najtraženije

Na Veletržnici Beograd prethodne nedelje i dalje je najveća potražnja za paprikom, a slede kupus, paradajz, krompir, šargarepa i jabuka.

Izvor: Tanjug

U Srbiji je trenutno ovo povrće najtraženije
depositphotos, Baloncici

Podeli:

U odnosu na prethodni period bogatija je ponuda kupusa, paradajza i šargarepe, a uveliko je počela sezona spremanja kiselog kupusa pa tako raste i potražnja za tim povrćem, navodi se u saopštenju Veletržnica.

Na Veletržnici kupus trenutno može da se nađe po ceni od 60 do 80 dinara po kilogramu, dok je cena kiselog kupusa od 150 do 180 dinara po kilogramu.

Kako se navodi, počeo je polako da se pojavljuje i kesten, a trenutno ga ima iz Grčke i Turske i može da se nađe u džakovima od po pet kilograma. Italijanski kesten se očekuje u narednom periodu.

0 Komentari

Možda vas zanima

Region

Iz prodaje se povlači pašteta

Agencija za kontrolu hrane BiH potvrdila je danas da se iz prodaje povlači "Argeta kokošija pašteta" čiji rok trajanja ističe 10. septembra 2027. godine, zbog moguće nadutosti ambalaže.

17:01

22.10.2024.

1 d

Svet

Okreću leđa Rusiji: "Amerika nas je upozorila"

Nakon upozorenja iz SAD Turska je proteklih nedelja radila na prilagođavanju svog carinskog sistema kako bi blokirala izvoz nekoliko desetina kategorija robe američkog porekla u Rusiju, potvrdila su tri neimenovana izvora sa direktnim saznanjima o ovom pitanju

22:04

22.10.2024.

1 d

Podeli: