Srbija 5

18.10.2024.

21:35

U Srbiju stiže i trgovinski lanac iz BiH

Jedan od najvećih trgovinskih lanaca iz Bosne i Hercegovine, banjalučka Tropic maloprodaja, navodno priprema širenje na tržište Srbije.

Izvor: Bloomberg Adria, Biznisinfo

U Srbiju stiže i trgovinski lanac iz BiH
Shutterstock/Prostock-studio

Podeli:

Firma Tropic maloprodaja, koja upravlja lancima marketa Tropic i mojMarket, lider na tržištu Republike Srpske. Takođe, grupacija je sve prisutnija na tržištu Federacije preko marketa Crvena jabuka, podseća BiznisInfo.ba.

Prema saznanjima Bloomberg Adrije, Tropic maloprodaja će otvoriti nekoliko objekata u Beogradu i Novom Sadu.

"Tropic već neko vreme traži adekvatan prostor. Zasad su pronašli četiri lokacije, i to u Beogradu i Novom Sadu, a njihov zahtev je da svaki prostor ima više od 1.000 kvadratnih metara. Ovaj trgovinski lanac kupcima nudi i prehrambene proizvode, ali i drugu robu, pa tako u prodavnicama imaju hleb i kafu, ali i kosilicu za travu", kaže sagovornik Bloomberg Adrije upoznat s planovima Tropica.

Ovaj trgovinski lanac početak poslovanja u Srbiji planira za 2026, a najkasnije 2027. godinu.

Podeli:

5 Komentari

Možda vas zanima

Srbija

"Made in Serbia" polako osvaja Evropu

Tekstilci i obućari iz Srbije sve više oblače i obuvaju Evropljane. Proizvodnja tekstila i odeće u Srbiji ima dugu tradiciju i bila je među glavnim izvoznim industrijama. Predviđa se da bi ova grana privrede uskoro ponovo mogla biti moćna.

11:59

17.10.2024.

1 d

Svet

Bajden objavio: "Otpisujemo dug"

Američki predsednik Džozef Bajden danas je rekao da će dodatnih 4,5 milijardi dolara studentskog duga biti otpisano za oko 60.000 nastavnika, medicinskih sestara, vatrogasaca i drugih, navodi se u saopštenju Ministarstva za obrazovanje.

22:01

17.10.2024.

1 d

Podeli: